Konst och Corona.

Plywoods

 

Egentligen vill jag inte beröra ämnet då jag inte har något att tillföra, det finns redan gott om åsikter längst skalan som vandrar från jämförelser med vanlig säsongsinfluensa till spanska sjukan.
Samtidigt är det svårt att låta bli när det är så närvarande som det faktiskt är.
Hela min vardag fortgår i skuggan av Coronan och jag har svårt att omlokalisera ljuset så att förhållandet blir det omvända och riktiga igen.
Jag håller mig uppdaterad i den mån jag orkar med.
Ser på de ständigt ökande siffrorna av smittade i Sverige och håller tummarna för att de ska börja mattas av. Att fler och fler snart ska bli friskförklarade och att ordningen långsamt ska återgå till det som var innan de första rapporterna från Kina nådde oss.
Ibland är det som om jag inte bryr mig alls och ibland bryr jag mig nog för mycket.
Ibland känns det något sådär att det enda som förväntas av en pigg och frisk medborgare som mig själv är att om jag känner mig krasslig, ska jag stanna hemma.
Samtidigt som det sker jobbar andra dag och natt för att försöka få kontroll över en allt mer svårhanterlig situation. Det är vad som förväntas av dem.

Jag vet inte vad jag vill ha sagt, eller varför jag ens säger något alls. Det här är inte vad den här bloggen ska handla om, kommenterar om vår samtid har jag alltid önskat lämna åt någon annan som förmodligen haft något mer och vettigare att säga. Det är inte mitt gebit. Min grej är att skriva tidsmässigt obunden prosa och att med jämna mellanrum lägga upp bilder på någon kreativ känsloyttring. I den andan kommer här en bild, fast den är där uppe, på en tavla jag gjort för att råda bot på min inre oro.

4 reaktioner på ”Konst och Corona.

  1. Jag håller med dig, Corona tar verkligen över vare sig man vill det eller inte, och jag tycker att det är svårt att veta HUR man ska tänka på det? Man att oroa sig för mycket gör ju inget gott heller…Själv är jag hemma från jobbet idag p g a förkylning och lite ont i halsen. Är lokalvårdare dessutom, då gäller det att verkligen att vara försiktig, vi är ju överallt på arbetsplatser. Om än numera, utrustade med all sorts desinfektionsmedel. Trevlig helg på dig!

    1. Ja, eller hur. Sen tycker jag det blivit svårt att veta om man är sjuk eller inte. I vanliga fall biter jag ihop för det mesta, numera kanske man ska känna efter mer än vanligt?

      Hoppas du haft en trevlig helg du med!

  2. Att pendla mellan att ventilera och ignorera något som är så påtagligt, är nog en sund säkerhetsventil för att hantera den situation som råder i dagsläget. Och du är inte ensam om att reagera på det viset. Trevlig kreativ helg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s