Kollage – En visuell konstform.

 

Det är roligt att skapa, så idag har jag gjort två stycken kollage. Lite köpa papper, lite klippa, lite klistra och så sitter man där med ett färdigt resultat någon timme senare och undrar om man gör någonting fel som har så mycket tid att lägga på egen förnöjelse.
Bara därför försöker man involvera sin sambo i skapandet och göra det hela till en romantisk get together snarare än personlig förlustelse. Hon tackar så hjärligt för min invit men avböjer och så sitter man där på golvet och känner sig fånig och euforisk om vart annat samtidigt som man ser Miró någonstans i sin skapelse. Kan han så kan jag och vips har man lanserat sin konstnärskarriär med en skål flingor och mjölk i ena handen och den andra vilandes över publicera knappen här på wordpress.

13 reaktioner på ”Kollage – En visuell konstform.

 1. Haha… enligt mig, lika bra som något annat jag sett i olika lokaler där amatörkonstnärer håller till… kanske bättre till och med.

 2. Ja, det här var något att vila ögonen på och låta fantasin flöda.
  Den vänstra kopplar jag ihop med musik och en dansare i en livfull samba eller något liknande.
  Den andra skulle jag likna vid min egen förvirring i mitt kök.
  Det var mina direkta känningar och tycker att du ska vara stolt. 🙂

  1. Oj, första gången jag inspirerat till en bildanalys. Vet inte riktigt vad jag ska svara, är lockande att säga att det var precis det du beskrev som jag önskade förmedla.
   Kul att höra din analys, den blir mer och mer min egen 😁

   1. Tänkte till om vad du skrev. ”undrar om man gör någonting fel som har så mycket tid att lägga på egen förnöjelse.”
    För det första så är kreativitet ingen förnöjelse utan ett skapande. För det andra så är det som så att när de basala behoven är tillfredsställda så uppkommer ett behov av vidare utveckling som människa. Vi börjar skapa något för att inte hjärnan ska gå i stå. Det kan vara allt möjligt som vi formar till något utöver vardagen. Sorgligt att vissa saker som helt plötsligt kommer för en som ”det här vill jag skapa” är så nedvärderande. T.o.m. inför oss själva. Vi är präglade och formade av en samhällsstruktur. Och Jante!
    Så… släpp alla fördomar om att vi bara skulle gå omkring och vara duktiga och nyttiga varelser. Vi är unika och skapande i alla former. Ditt skapande i det här fallet gjorde och gör mig så himla glad. 😀

   2. Jag håller med dig i mångt och mycket, det blir dock en annan sak när jag vänder blicken mot mig själv och mitt egna skapande. Men tack för dina ord och dina tankar, roligt att kunna sprida glädje 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s