Förflyttad tyngdpunkt.

TRÄ

 

Imorgon ska vi på fest. En relativt stor fest.
Hur ofta går ni på fest?
Jag gör det rätt sällan. Tycker att utbudet av fest är relativt begränsat. Kanske beror det på inbjudningar som försvinner i posten, kanske beror det på mig.

 

Vi har numera blivit sådana där som börjar förbereda oss inför fest dagar i förväg.
Och då pratar jag inte om utstyrsel, dricka eller presenter.
Jag talar om sömn, mat och att planera lämplig resväg hem.

En gång i min ungdom var jag hemma hos en vän vars föräldrar skulle iväg på fest senare på kvällen. Innan de begav sig av stod de i köket och i synnerhet pappan smällde i sig tre korv med bröd extra allt, jag och min vän såg frågande på honom och han svarade:

Man måste grunda ordentligt och trycka i sig en massa fett för att ge alkoholen något att vila på.

Jag misstrodde honom då, börjar förstå vad han menar idag. Tänker däremot gå för en mer slimmad kost bestående av soppa och bröd för att säkerställa att dansandet sker som en fjäders rörelse i vinden.

Med det i åtanke är det lätt att låta bli spriten, å denna berusande och världsfrånvändande dryck som smakar så gott tillsammans med mjölk.


En gång i tiden hade den här bloggen en viss lutning mot träning och fysisk aktivitet, den är långt därifrån nu. Jag har på senare tid valt att övat upp mina mentala muskler istället för mina kroppsliga. Genom min nya livsstil har jag lärt mig en del och blivit mycket klokare. Alla dessa nyvunna lärdomar kan tolkas som om de lagras kring min mage.

För något tyngre har jag blivit och med något mindre lätta steg går livet framåt.

En sida av mig ropar efter tunga lyft igen, en annan har ställt sig bakom pulpeten för att presentera min senaste insikt.

Jag dansar mycket bättre nu när tyngdpunkten har flyttats närmare centrum av min kropp. Det blir liksom mindre krystat, mer naturligt och organiskt när rörelserna blir färre men vikten av dem blir större!

8 reaktioner på ”Förflyttad tyngdpunkt.

  1. Bara ler. Precis som för dig stundar en helg med kalas. Ett 70-årskalas för min broder som inte bor direkt nästgårds, utan snarare 37,6 mil enkel väg. Mycket huvudbry och fokus har det varit beträffande resmöjlighet o logi för att inte återhämtning ska behöva bestå dagarna tre efter hemkomst.
    Hade detta kalas åstundat för 30 år sedan hade fokus snarare legat på shopping av klädsel, smink och present, vad som kommer serveras och vilka som kommer att bevista detta evenemang. Får väl säga som ”Karlsson på taket” sa det är bara en värdslig sak. 😇

  2. Ha det då trevligt och dansa som om du äger dansgolvet, det blir så mycket bättre!
    Stora fester är inte så himla roliga men ibland så är man ju där och hjälper värdparet att kunna säga: Vad trevligt det blev och folk verkade ha roligt, såg du xx dansa?

  3. Kanske skulle du utforska området antiinflammatorisk mat också. Det ger verkligen en överraskande mental resa. Man blir väldigt mycket lättare i sinnet och orkar mer även fysiskt. Mycket intressant att uppleva skillnaden.

      1. Ja för mig var det en positiv överraskning som jag inte kunnat föreställa mig, men det kan ju vara olika för alla. Det kanske inte märks alls för en del, men för mig gjorde det en jätteskillnad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s