Kontinenten och jag!

Jag är tillbaka på svensk mark igen efter tio dagar på kontinenten och jag kunde inte vara mer lycklig. Underbart är det ändå, att vara ute på resande fot även om allt det där som följer med är dess raka motsats.
Men något lär man sig väl alltid, så som hur en ny stad doftar, hur tågtrafiken fungerar i Europa och hur man säger hej på både tyska och tjeckiska även om jag glömt det tjeckiska ordet såhär i efterhand.

Mest av allt har jag lärt mig att jag borde bli bättre på att koppla av och krympa ner mitt uppmärksamhetsfält till den ringa storleken att den bara täcker det som sker inom en radie av en meter kring mig.
I min värld kan allt gå snett och nästa olycka väntar ständigt runt hörnet. Tänk om man bara kunde få det bekräftat någon gång också så att det inte är helt i onödan man går runt och ständigt är orolig.
Inte ens skulpturen i porslin som vi köpte med oss från Berlin gick sönder under transporten hem. Vad är det om?

Livet.

Som en ständigt pågående diskussion, där jag kommer på vad jag borde ha sagt först efter jag gått därifrån.

12 reaktioner på ”Kontinenten och jag!

  1. Ja, så är det. Semester är inte gratis, men insikter och perspektiv som följer i dess spår är däremot det, Skrivit om just detsamma på bloggen idag, faktiskt. Vi får väl kura in oss hemma, så gott det nu går i värmen, och ta vara på våra nya klokskaper;) Och kanske framför allt försöka att komma ihåg dem när vardagen knackar på dörren igen…

  2. Vad bra att grejen höll! Har den fått sin plats?
    Jag har alltid katastroftänket en mm bort. Har levt med det utan att gå under men många gånger oroat mig i onödan. Livlig fantasi som springer iväg, det är lätt att se hur händelser snabbt kan utvecklas…men lika lätt ser jag det roliga så det kanske jämnar ut sig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s