Något långsökt, ett inlägg med sväng!

1maj[1401]

 

Då är vi där igen, tiden kring dagen jag länge lät definiera den jag var och allt jag någon gång önskade eller trodde mig kunna bli.

Vi är långt ifrån Haymarket nu.
Och jag ett stenkast ifrån att aldrig lyfta ett finger.
Arbetarrörelsen är tydligen jag, jag är dock inget annat än mitt namn som aldrig kommer pryda fackförbundens medlemslistor igen. För det blev under en tid allt för dyrt och nu tjänar jag tillräckligt för att inte klaga.
Är närmre en viskning om att jag inte har tid att vara ledig än att skrika ut min rätt, eller uppmärksamma frånvaron utav den.

Det skrev jag igår, idag befann jag mig ändock tågande bakom en orkester i vänstertåget på väg från Medborgarplatsen till Kungsträdgården. Höjdpunkten var när internationalen ekade mellan väggarna i gamla stan och vi stolt passerade horder av turister som stod och fotade eller filmade som om vi var en upplevelse och inte ett upprop. Det skavde någonstans i mig, att vara något för någon annan att se på. Men jag fann mig snabbt och vinkade åt mina nya beundrare samtidigt som jag fortsatt mumlade vidare på sången jag kan allt om men aldrig lärt mig sjunga.

 

Fast!

Något långsökt möjligtvis, men den här textens inledning är där bara för att kunna göra en koppling mellan en traditionstyngd vårdag och en historisk vårstad.

Prag.

Pragvåren.

Smidigt!

Planen är att vi ska ta oss dit i sommar, hon och jag, under vår första gemensamma semester.
Vi kommer ta oss från Malmö till Berlin med tåg och därifrån vidare till Prag.
En stad ingen av oss tidigare varit i men som vi bägge två ser fram emot att besöka.
Så varför har jag fått er att läsa så här långt utan att ha formulerat någon egentlig mening med inlägget?

Jo, självklart för att det här inläggets egentliga värde inte ligger i min text utan i era kommentarer.

Har ni några härliga Pragtips för ett bekvämt men samtidigt äventyrslystet, kulturintresserat, häftigt och coolt par som oss?

Glad första maj på er allihopa!

8 reaktioner på ”Något långsökt, ett inlägg med sväng!

 1. Första maj, vi hade en gemensam folkabuss i storfamiljen och det fladdrade en röd liten fana i fartvinden på väg till blåsorkestern, talen, manifestationen och …
  70-tal, gemenskap och stark tro på att samhället skulle bli ännu mer jämlikt och solidariskt! Idag behövs de tankarna verkligen undra gånger om!
  Prag är en enda stor kulturyttring, har besökt staden vid flera tillfällen. Många turister är det, man förstår varför – men ta långa tidiga promenader för att njuta av arkitektur och stadens geografi. Gå några kvarter bortom och ät bättre och billigare. Läs på så får ni tips!
  Agneta

 2. Nej, demonstrera på 1:a maj har inte tillhört nåt jag velat göra – även om man var ung på det härliga 60-talet. Har liksom svårt för det där med ”massgrejor”. Är nog alldeles för individualistisk! 🙂 Har aldrig åkt på nån gruppresa i hela mitt liv eller deltagit i nåt där jag inte fått bestämma själv. Det gäller jobb också, så efter några år på apotek i min ungdom – där jag var väldans obstinat – så startade jag och min gubbe ett eget företag där man var chef över sig själv. 😀 Underbart! 😈
  KRAM/Susie

  1. Jag är lite likadan jag, men tror att min individualism mår bäst av att ha en kollektivistisk grund 😀

   Låter ändå härligt att vara egenföretagare!

   1. Ja, det var det! När min käre gubbe startade firman 1968 (jag kom med 1969) så skojade vi om att kunde vi leva på den i 10 år så hade han gjort helt rätt. Vi sålde firman när han var 72 och tyckte han kunde bli pensionär. Men firman var både ett jobb och en hobby därför stod vi ut så länge…vi sålde delar till race-, rally-, sport- och veteranbilar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s