Jag föddes för tidigt sådär trettio år senare.

WhatsApp Image 2019-04-08 at 18.33.54

Om du inte varit på kungliga operan har du då ens levt?

Jag föddes klockan 15.00 lördag den 6/4 – 2019 på tredje raden övre, med ryggen mot väggen och ögonen mot världen.
173 cm lång och 77000 gram tung, tio fingrar och tio tår.

Mitt namn är än så länge oviktigt, jag har inte givit mig själv något än. Slits mellan att döpa mig till något som hedrar en svunnen tid eller något som blir ett avstamp för den tid som kommer.

Oscar den andre låter något förlegat och gjort.
Alexander Ekman allt för välbekant.

Jag kanske nöjer mig med Glen Snoddas, ett namn jag inte är.

Arv eller miljö, lika delar båda på. Jag föddes in i kulturen av ett universum som bar på spåren från skapandets urkraft. Jag uppfostrades av dansare till att bli någon som såg möjligheterna i att skapa sig ett eget verk, sin egen dans, eller inte dans, stryk dans, vad är ens en koreografi?
En pjäs!
En pjäs är vad jag i lördags föddes till att skapa och vips så har min existens fått sig en mening.

Men!

handen på hjärtat.

Det är inte första gången jag fötts senaste tiden.

Vi var på Hovet och såg på hockey för några helger sen och ni kan tro att jag föddes igen där och då. Inte som pjäsförfattare inte, nej nej, givetvis föddes jag som hockeyproffs och så var mitt liv redan bestämt.

173 cm lång, 79000 gram tung.

Den vakna ser nu att det skiljer 2000 gram mellan mina födslar och det är en konsekvens av att jag börjat träna igen. Snyggt uppmärksammat!

En mening utan anknytning.

Jag föddes för tidigt sådär trettio år senare.

I mitt ständiga sökande efter mig själv börjar jag tröttna på att ligga i en kuvös i väntan på att finna ut vem jag egentligen är. Att pånyttfödas varje helg är relativt roligt då ens begränsningar tänjs varje gång jag väljer att uppleva något, baksidan är att jag aldrig finner den fasta punkten jag.

Mitt mål är att få definiera mig själv, så som jag definierar andra.
Fotograf-Alice, Bil-Karin, Symaskins-Eric och liknande.
Definitioner som jag skapar efter deras ageranden, eftersom det är det enda jag har att gå på då tankar inte går att läsa.
Förutom mina egna då, de läser jag allt för ofta och analyserar.
Även om jag kan definieras av andra så som jag definierar dem, hur sätter jag ett epitet på mig själv?

Glen Snoddas – Med sitt särpräglade intresse och engagemang för hyllor kan vi inte göra annat än att kalla honom för Hyll-Glen.

Sen går det en tid och vips har jag
Stol-Glen, Odlar-Glen, Sport-Glen, Litteratur-Glen att ta hänsyn till.

Så många Glen det finns och jag kan inte finna mig själv hos någon av dem.

Ni förstår nog vad jag famlar efter.
Och då återstår väl bara frågan, hur gjorde ni?

19 reaktioner på ”Jag föddes för tidigt sådär trettio år senare.

 1. Ja du …hur fann jag mig själv ,har ingen aaaning. Men jag har trivts med det som blev min lott.Tidigt i livet hustru till min Mäster (håller än efter snart 59 år ) ,mor,mormor jobbat som ledare för min hobby (porslinsmålning) samt kontorist ( älskar räkenskaper och papper) .På gamla dar är jag numer godman till 5 personer, även fått förmånen att vara dotter till älskade föräldrar som jag fick behålla länge Båda blev 88 år!
  Slutsatsen av mitt pladder är att jag har nog aldrig letat efter mej själv …det bara blev. Och det blev bra!
  Ang. ditt namn så döper jag dig till Skriv-Snoddas ❤
  Tack för alltid trevlig och klurig läsning.
  PS ursäkta alla parenteser haha DS

  1. Låter som du har och har haft ett härligt liv och det med rätta! 😀
   Skönt att det bara blev så bra.
   haha, jag kan acceptera Skriv-Snoddas och tack så mycket!

 2. Hahaha, Knäpp-Humor-BRASKRIVAR-Glen, du ÄR redan klar, leta inte längre! Jag har levt länge och har aldrig fattat vem jag är. Jag gör och är och ibland går det jättebra och ibland blir det lite sisådär! Jag är ändå glad över att få ha lärt känna mig!
  Kram från Agneta

  1. Haha, jag tror nog jag kommer söka vidare en stund ändå. Tänk om man finner en astronaut där runt nästa hörn? 😀

   Det känns lugnande att vi är två!
   Det kanske är knepet, att vara glad över att få lära känna sig själv och bara köra på.

 3. Du blir den du är. När du går – först ena foten, sedan den andra och så den första… – då blir du den som går. När du sjunger blir du den som sjunger – eller i mitt fall: när jag lagar mat blir jag den som lagar mat.
  När du gör. När du är. Ett med det du gör.

 4. Jaa, jag har inte funnit den där människan ännu… Om jag ska ge ett råd så är det att sluta leta…Att bara vara är nog mitt tips. Och göra det du är intresserad av. Testa – som du gör. Ingen har väl sagt att det här är enkelt, livet. Men jag är ganska tacksam att jag fått det trots att det inte kom med en manual eller bruksanvisning. Det är du själv som skriver den!

  Snart har den bästa biten av mitt liv gått…men jag har väl gjort det jag velat göra och försökt vara en god själ och hjälpa andra efter bästa förmåga. När jag var ung tänkte jag väldigt mycket på mig själv…det bästa i mitt liv är barnen och hundarna – med dem blir jag tvungen att prioritera andra än mig själv. Det är skönt, jag lovar. Självcentrering och egoism är en sjukdom i västvärldens samhälle.

  1. Hoppas det där lugnet kommer med åren och alla de där tankarna om vem man egentligen är någonstans spelat ut sin roll. Jag kommer fortsätta testa, för nyfikenheten finns ju där, och förhoppningsvis ha hunnit skriva klart den där manualen när jag är gammal nog att sätta punkt.

   Jag försöker prioritera andra efter bästa förmåga, håller med om det du säger om självcentrering och egoism.

   Tack för dina tankar!

 5. Kanske är du Sökar-Glenn. Kanske är ditt kall att just ständigt söka nya vägar och tankar. Men jag förstår frustrationen över att inte riktigt hitta den rätta känslan av hemmahörande någonstans.

  1. Jao, börjar tro att det är så. Även om det är jobbigt ifrågasätta det mesta i jakt på ett ”bättre” svar.

   Nåväl, så länge jag är lycklig är det la bara fortsätta söka vidare ☺️

   1. Målet om att skriva klart min första bok siktar jag på. Ska vara klar till sommaren om min rygg håller ihop 😊 Hoppas du får ut något av Alan Watts.

 6. Det är en konst att leva så det är bara att inse, samtidigt som du ger dig en klapp på axeln och uttalar mantrat… jag är en levnadskonstnär 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s