En kanske borde, bara för att.

WhatsApp Image 2019-02-24 at 14.28.31

 

Jag är min pannas feta fläck ovanför titthålet på vår dörr.

Armen som håller upp porten, ska du in här, fast jag redan vet.

Frågan vad du heter, inte utåt, har du bott här länge, inte det heller.

Hej hej

och så vidare.

Vi får nog veta någon gång

Långt bort, ju längre desto bättre.

Bort från våra hem.

Där känner vi varandra som mest.

En av oss öppnade en gång ett fönster

Nu får det vara nog – jag är trött.

Jag med.

En kanske borde, bara för att.

Har ni någon mjölk, pannkakor och sånt.

Jaha

Ingen laktosfri.

Det var enklare förr.

7 reaktioner på ”En kanske borde, bara för att.

 1. Det där med grannar i hyreshus är rätt festligt ändå. Om man tar mod till sig och en dag säger mer en ett blygstelt ”Hej” till varandra i porten kan man faktiskt hitta en vän för livet. Eller sin livspartner. 😊

 2. Hej Glen som brukar gilla mina blogginlägg! Jag tittar in här ibland jag också, men utan spår. Nu tänkte jag i alla fall säga att jag gillar dina två senaste dikter, om ett omdöme från en avdankad finlandssvensk litteraturvetare är värt något. 😉

  1. Njae, han är enbart god! Jag har jobbat på att han inte får vara FÖR god, men det har inte hjälpt. I mellanstadiet blev han trackasserad för att han hjälpte alla. De kallade honom skolans namn och Jesus. ”SöderparksJesus”. Jag undrar vad det ska bli av honom till slut.

   1. Haha, alltid kan folk hitta något att reta andra för.

    Låter ändå som en hyvens grabb även om jag förespråkar att man alltid ska ha ett ”fuck off” redo att använda, bara för att.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s