Trailblazer

Stig_Klar

 

Det var så att jag var så pass redo för vår att jag om jag vore en sådan typ av person som ställde sig upp för uppmärksamhet hade ställt mig upp för att uppmärksamma att vi klarade det hörni, vi gjorde verkligen det. Vi genomlevde ännu en av denna definition av kamp till årstid.
Och vi gjorde det bra, utan varken löften om belöning eller omvärldens förtjusning. Vi bara gjorde det, som alltid. Utan att klaga.

Utåt sätt.

För om någon utifrån frågar hur vi mår i mörkret är det just mörkret som definierat oss, enat oss. Skapat den gemenskap som bara vi som överlevt den ena vintern efter den andra får ta del av.
Vi nordbor med sol i sinnet.
En dag i taget gnäller vi på inom vårt skrå, ständigt med blicken mot det datum jag var beredd att säga skulle varit igår men som tydligen tänker infinna sig först sen, någon annan gång.

Nog.

Vi är det faktum att efter julen känns vintern klappad och klar. Och med det i åtanke sa jag i fredags kväll till henne allt det jag skrev där uppe att jag skulle sagt om jag vore av sådant snitt.

”På måndag blir det plusgrader, vi är där nu. Jag kan känna det.”

 

 

FLIPPAN

 

 

När jag gick till jobbet igår var det fjorton minusgrader.

Inte nog med det.

Det var snö upp till knän längst min föredragna väg och med det har vi nu landat titeln till inlägget. Valet stod ju egentligen bara mellan två alternativ. Att ta den enklare plogade vägen som innebar att jag skulle behöva frångå min invanda och föredragna eller gå på rutin och skapa min egen stig.

Vilket jag också gjorde. För att ge andra som är dumma nog fotsteg att följa.

Jag är nog ingen vidare bra meteorolog. Inte heller någon vägvisare av rang.
Jag är nog mest mig själv och någon ska väl vara det.

 

9 reaktioner på ”Trailblazer

 1. Att vara sig själv är gott nog! Spå väder gör vi ju alla till och från men meteorologerna är inte alltid träffsäkrast.
  Igår såg jag magnoliaknoppar stora som stora tummar och knoppande snödroppar , vår trollhassel blommar och ormhasselns hängen lovar vår…
  Så e de på sydkusten!/Agneta

  1. Jag önskar verkligen att jag var mer bevandrad inom botaniken, för det du skrev är rena grekiskan. Trots det får jag ändå upp en hoppfull känsla om att våren snart når oss på östkusten 😄☀️

 2. Du är allt en vänlig själ som trampar fram i djup snö så det blir spår som andra kan följa!
  Här har plusgrader från idag och flera dagar framåt utlovats av SMHI. Blev nog lite fel där. -10 grader har vi nu. Kunde dock ha varit värre. Har släkt långt upp i norr. Där kan man snacka om kyla.

  1. Haha, varför utlovar de dessa härliga prognoser för?
   En eloge till alla de som pallar med den norrländska kylan. Jag hade kastat in handduken så fort temperaturen sjönk under – 15☺️

   1. Men det är också så att t ex den Lappländska upplevs som lindrigare än vid samma temperatur som här hos mig som har havsvik inne i staden – vid samma temperatur. Men den lappländska kylan är såklart för det mesta betydligt mycket lägre än här

 3. Att våga och kunna vara sig själv är väl det bästa! Dottern bor i Umeå och skickade bilder på 1.5 meter snö, strålande sol och minus 25. Jag ska åka upp dit om en vecka. Undrar hur vädret blir…?…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s