Semester Snoddas

Jag har semester och har en känsla av att allting är möjligt och att ingenting är värt att lägga energi på. Vem önskar inte att mest ligga i sängen när resten av året går ut på att gå utanför sin lägenhet och fortsätta vara i rörelse tills dess att den dagen är kommen när man åter igen får ledigt över en längre tid?

Men inte stannar jag kvar i sängen inte, nej nej. Jag är ständigt i rörelse för att infria det löfte jag en gång gav mig själv och som när det avgavs kändes som det viktigaste av allt. Nu när flykten från en punkt inte längre är lika akut i och med semestern känns inte det löfte jag avgav som något vidare betydelsefullt.

Sängen ropar efter mig, stillheten lockar mig med allt ingenting som den innebär.

Men jag är inte där, jag är om mig och kring mig fast övertygad om att det steg som löftets inbefriande innebär är ett steg jag bittert kommer ångra att jag aldrig tog om jag står kvar. Så jag ligger i. Utvecklas i den pöl av svett jag lämnar efter mig vart än jag går. För visst går jag, minst tio tusen steg om dagen. Som tur är behöver man en förutbestämd punkt för hur långt man tänkt gå för att veta när man gått för långt och en sådan punkt har jag inte satt. Så jag fortsätter röra på mig, fast besluten om att nästa steg är det sista samtidigt som jag bär på vetskapen om att det är allt annat än det. För sängen har aldrig varit närmre och samtidigt så långt bort förut.

Bitar faller på plats och bilden jag skapar det är du. Jag väntar med att lägga den sista för att jag aldrig vill sluta vara nyfiken på vem du är och vem du kommer bli. Jag älskar allt. Och det är du.

4 reaktioner på ”Semester Snoddas

 1. Bästa Glen Snoddas ang. att använda sina ben och och vara i rörelse så säger jag bara det, GÖR DET en vacker dag vill inte fötterna mera och då får du vila :Mina sa upp sej efter en cellgiftsbehandling och det är inte kul att att inte känna sina fötter eftersom nerverna är ”döda”:
  MEN jag är glad över det jag kan göra, även om jag ibl är avundsjuk på de som kan promenera eller gå i skogen m.m.
  Ang svetten så ska det bli lindrigare på den fronten enligt SMHI:
  Så får vi tro på det.
  Med önskan om en angenäm semester. 🙂

  1. Det låter som en bra inställning att bejaka det man fortfarande kan göra och bara ibland snegla mot avundsjukan kring det man inte kan. Hoppas allt är bra med dig!

   Det har till och med regnat ju, ett glädjeämne för en som saknat någon form av svalka.

   Tack så mycket

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s