Jag befinner mig på en ny kurs.

Jag har börjat min kurs nu. Ni vet den i kreativt skrivande. Jag drömde mardrömmar om den i natt, Jag drömde att hela gruppen av kreativa skribenter bestod utav sköna killar som hyllades för sin sköna stil av en äldre manlig lärare som tycktes känna alla deltagare utan mig sen innan. När han presenterade de andra lät han superlativen dugga tätt i sin beskrivning av deras livsgärningar. Erik fick ta emot en oproportionerligt stor hyllning för att han sålt lotter för psoriasisförbundets räkning.

När läraren skulle presentera mig sa han bara ”Och så är Glen här”.

Jag blev sur över att bara ha en massa sköna killar runt mig och rasande över att läraren inte såg mig som en av dem. Jag vaknade ur min dröm klockan 04.00 och den satte sig så djupt i mitt inre att jag inte kunde somna om innan första alarmet ringde vid 06.

 

”Jag har väl aldrig velat vara en skön kille? Varför blev jag då så sur när han inte såg mig som en sån?”

 

Timmarna gick och kvällen kom och jag infann jag mig där jag trodde att jag ville vara och tog min plats vid ett bord.

 

Nu har jag genomfört min första lektion av kursen och insett att den går emot allt vad min kropp säger åt mig att göra. Jag vill fly, jag vill sticka därifrån, långsamt moonwalka ut från rummet och bara lämna utan ett ord. En yngre version av mig själv hade också gjort just det, stuckit och hittat på någon ursäkt för att rättfärdiga mitt beslut. Nu är jag som tur är äldre och förstår att det som sliter i mig är det som kommer göra att jag lär mig något och får ut något konstruktivt av kursen.

Tanken med kursen är att bara låta handen röra sig och skriva utan att ta hänsyn till struktur, stavning eller grammatik. Jag är skeptisk till upplägget men låt gå för den här gången. Glen Snoddas skriver alltid med huvudet och aldrig på känsla, jag försökte argumentera för min sak men fick finna mig slagen av en skicklig kursledare.

 

Nu kör vi!

19 reaktioner på ”Jag befinner mig på en ny kurs.

 1. Utanför komfortzonen hör jag 😉
  Vi är olika så du kanske lär dig ett nytt sätt att skriva men jag har en känsla av att du kommer återgå till ditt normala sätt att arbeta m skrivande men med en tvist ?!

  1. Verkligen, så långt ut att det är skrattretande. Men det är bara köra på, det är väldigt befriande att röra sig utanför den där jäkla zonen.
   Ja, jag är ju envis och samtidigt ödmjuk så du har nog rätt!

 2. Strukturen, stavning och grammatiken – liksom ev. efterforskningar – kommer i nästa steg. Grejen med den metod som du beskriver (som jag också prövat och fått stor hjälp av, språknörd som jag är) handlar om att befria kreativiteten genom att inte blockera berättelsen genom formfokus. Att sen struktur och ordval kan vara en del av berättelsen eller innehållet är en annan sak…

  1. Ja hon lovade mig att det skulle komma mer av de områdena i framtiden. Jag väljer att lita på er.
   Testade nyss att bara skriva på i tjugo minuter som kursledaren föreslog och visst gav det något. Det tar emot att säga men fan, det finns något i det sättet att arbeta.
   Ska nog gå in med en mindre skeptisk inställning nästa lektion. Något lärde jag mig uppenbarligen från igår.

 3. men men men, var kursledaren en äldre man och var eleverna yngre duktiga män? viktig information har du utelämnat. jag ser att du alltid skriver korrekt och fint i dina inlägg, så det klarar du nog av. så att släppa loss lite kan kanske vara bra.
  jag skriver som en kråka numera men det kan bli så efter några stroke när språket har påverkats, men jag har bestämt mig för att inte bry mig. jag får skriva ändå!

  1. Ja jag vet, jag kategoriserar blogginlägget som ”halvklart men något”.
   Kursledaren var en kvinna, 9 av 12 deltagare kvinnor och jag var nog den yngsta av de tre männen.
   Ja precis, jag får träna på att slappna av lite.

   Jag tycker att du skriver bra, jag har då aldrig märkt några kråkaktiga formuleringar! Klart du får skriva!💪

 4. Det är nyttigt att tvingas göra saker som går emot allt man tror på ibland. Även om det inte är så man kommer att göra resten av sitt liv så kommer det att ha öppnat nya dörrar i hjärnan, som kommer att vara till nytta.

 5. Jag tycker nog att du verkar skriva både på känsla och med hjärna 😊 Kul att även du går en kurs i kreativt skrivande. Ser fram emot att få höra mer om det. Och ett lycka till kan väl vara på sin plats.

   1. Jag går andra terminen nu. Linneuniversitetet, halvfart på distans. Bland det roligaste jag gjort i mitt liv. Förhoppningsvis kommer jag vidare och fortsätter i höst ytterligare ett år. Och du, vilken kurs går du?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s