Jakten på jaget, en titel jag är nöjd med!

FLYKTEN

 

Efter tre veckor för mig själv är måttet rågat, jag är så full av mig själv att jag är en tassmån ifrån att skaffa mig en lömsk efterhängsen vän bara för att ha något annat att fokusera på och då vill jag egentligen inte ens ha en katt.

Nejdå, inte kommer jag skaffa katt bara för att. Jag får glatt tassa vidare i den eld jag tänt för mig själv. Jag ville ta en tugga av förbjuden frukt och nu när jag smakat på mig själv inser jag att jag besitter en bitter eftersmak, långt ifrån ljuvliga vanilj. Det är onekligen så att det är svårt att fly sig själv när man för tillfället bara har sig själv, tyvärr. Samtidigt är det här en av alla de lärdomar jag svurit att lära mig själv när vi valde att gå skilda vägar, så nu är det väl bara till att lära sig då?

Att bygga egenvärde, där har du en självhjälpsbok som skulle sälja guld.
Jag har då aldrig tyckt om att sätta mig själv i första rummet, anledningarna är flera, jag nöjer mig med en, det är så pass mycket mer ansträngande att leva livet genom sig själv och inte via någon annan. Eller leva livet och leva livet, det är svårare att våga jaga något för sig själv då man personligen blir drabbad av alla olyckor på vägen istället för att få stå bredvid och samla ihop spillrorna av en annan människa samtidigt som man tar lärdom av deras ”misstag” och ger sig själv existensberättigande genom sina goda handlingar.

Så vilken väg ska jag nu vandra för att inte falla in i gamla spår och än en gång bli Sveriges kanske bästa sidekick?
Hur ska jag berättiga min existens?
Vad finns där för mig att jaga för att fortsatt kunna fly det faktum att döden någon gång även kommer för mig?

Karriär? Rikedom? Ett förhållande?
 

Jag kanske skaffar mig en katt ändå, det verkar enklast så. Eller så nöjer jag mig med den Nespressomaskin jag unnade mig själv igår. Genom en god kopp kaffe kanske jag når själva kärnan i det som är jag och därifrån kanske det är lättare att finna svaret på frågan, vart fan är jag på väg?

Om inte kräver maskinen omvårdnad och service för att kunna prestera från sin bästa sida och jag är beredd att ge den min fulla uppmärksamhet. Som tur är bär jag med mig vetskapen att oavsett vad jag än kommer fram till genom mitt nya engagemang är en god kopp kaffe alltid en god kopp kaffe.

LILLAKATTE

 

6 reaktioner på ”Jakten på jaget, en titel jag är nöjd med!

 1. Hur gick det med filmen?
  Mitt bästa tips är att skaffa djur eller barn. Eller båda. Båda håller dig hyfsat igång och du har inte en chans att falla i självömkan – du har ju dem att ta hand om. du själv blir ganska oviktig…och det är en skön känsla. Men du måste ha tid och lust för dem – annars…

  1. Är säker på att jag filmen funnits på någon streamingtjänst förut men nu var den borta 😢 Så jag har inte sett den ännu.

   Yeah, någon dag hoppas jag ha något av det men vill vara säker på att ha funnit något i mig själv innan dess. Annars är jag rädd att det blir halvdant och det förtjänar inget barn eller djur. 😄 Vad det är jag söker vet jag tyvärr inte…

 2. Själv är bäste dräng….fanns ett ordstäv ”på min tid” så får man råda så inget nytt förhållande fören du är klar med jaget 🙂
  En katt är ett gott läkemedel det kan jag lova samt att jag lovar även att med en katt så lär du dej en hisklig massa saker om dej själv..
  Vi kulle inte ha katt hade vi bestämt ( fast vi båda är stora djurvänner ) MEN FiaLisa hade bestämt sej för att välja oss .Så en vacker dag för tre år sedan hoppade hon på handtaget och när vi öppnade så stegade hon in i hallen med svansen i vädret och såg ut som om hon sa ”Här är jag ”….
  Önskar att det fanns några vettiga råd att ge men var och än måste finna sina egna vägar.
  Önskar dej lycka till och skickar en tantkram.

  1. Det låter som en härlig katt det! 😄
   Ja jag tycker om djur men är inte sugen på att binda upp mig, man kanske kan få låna ett djur av någon då och då? En terapikatt?

   Såg en strävhårig tax på bussen i morse och vart helt frälst, otroligt charmig hund😀 Kanske blir en sådan när jag väl funnit mig själv.

   Tack för dina peppande ord!💪

 3. nä, inte ska du skaffa dig en katt. du behöver ta dig tid att sörja. du är i en kris. så sörj. gråt en kvart varje dag, typ. och sen kommer livet att gå vidare av sig självt. säger en äldre dam som varit med om hjärtesorg några gånger.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s