Samma gamla historia upprepar sig igen.

Mina försök att få håret klippt har gått och blivit en följetång i den lilla värld som kallas mitt liv och som beskrivs på min blogg. Jag har skrivit om det förut och nu har det visat sig att jag har skäl att gå tillbaka till samma gamla ämne igen och ge er en uppdatering om vad som hänt sen sist.

Den icke syriska frisören som jag inte litade på men ändå ansåg gjorde sitt arbete gott nog för mig att fortsätta gå till bommade nyligen igen sin verksamhet  utan att ge sken om att något liknande var på väg att hända. Där satt jag hemma i min soffa sviken på ett sätt som jag svikit min tidigare frisör genom att helt plötsligt försvinna utan varken ursäkt eller förklaring.

Vad gör en man som inte har kvar sin frisör? 

Låter håret växa. 

Mitt hår var under stunder så långt att det stod åt alla håll och kanter utan att påverkas av våra naturlagar, samtidigt var det inte tillräckligt långt för att på ett snyggt sätt kunna föras bakåt med en hands svepning genom håret. 

Jag ska inte skylla mitt och min sambos uppbrott på min frisyr men den hjälpte föga för att föra samtalen framåt.

Inför julafton tog jag tag i min situation och gick med andan i halsen till en ny frisör för att få saken ur världen. Vilken upplevelse, vilket uppvaknande, sicken skicklig frisör. Hon gjorde saker med mitt huvud som en frisör aldrig tidigare gjort. Hon förklarade varje steg, berättade entusiastiskt och med stolthet om sin karriär och visade med sin sax genom mitt hår den erfarenhet bara en äldre frisör kan besitta. Hon visade mig en värld bortom min fantasi och jag satt förstummad i stolen och betraktade den vackra man som långsamt tittade fram bakom luggen när den ena hårtussen efter den andra föll till golvet. 

Hon frågade om jag var nöjd och jag svarade med att berätta för henne att jag aldrig varit med om ett så tryggt frisörbesök, hon replikerade med att pussa mig i bakhuvudet. 

Jag ska inte skylla mitt och min sambos uppbrott på min frisör men hon hjälpte föga för att föra samtalen framåt. 

Jag kände mig trygg och gudarna ska veta att jag vart jävligt snygg under mitt besök hos denne äldre kvinna som öppnade upp ett nytt sätt för mig att se på hur ett besök hos frisören kan se ut. Tyvärr är hon verksam 100 meter från den lägenhet som numera bara är en påminnelse om den värld som en gång var centrum i mitt lilla liv. Jag är således på jakt efter en ny frisör som behandlar mig och mitt hår med samma vördnad och respekt som hon en gång gjorde. Jag är osäker på om jag någonsin kommer finna någon som kan få mig att känna samma trygghet som hon fick mig att känna men jag tänker inte ge upp, det måste finnas någon där ute för mig. 
Jag ska inte skylla mitt och min frisörs uppbrott på mig och min sambos uppbrott men det hjälper föga för att föra samtalen vidare.

Aldrig får man vara riktigt nöjd. 

15 reaktioner på ”Samma gamla historia upprepar sig igen.

 1. Men snälla stanna kvar hos denna gudinna.Jag letar ff efter min trots tio år i denna för mej ff nya stad. Åh om jag ändå fann henne/honom.
  God fortsättning på 2018. Hoppas du får ett bra år trots uppbrott och letande efter ny frisör ( om du nu inte lyder mitt råd och stannar .

  1. Jag ska nog finna styrka nog att röra mig i det område jag lämnat bakom mig och fortsätta gå hos henne. Om det är som du säger att man kan behöva leta i tio år efter någon som man klickar med gör man nog bäst i att stanna hos den man redan har 😀

   Tack så mycket, God fortsättning till dig med. Jag får bli min egen lyckas smed i år tänkte jag 🙂 Ha det fint!

  1. Egentligen har du nog rätt, frågan är bara om jag orkar röra mig i krokarna jag är på väg att lämna bakom mig. Nu är det några veckor kvar tills nästa klippning så förhoppningsvis har jag då kommit tillräckligt långt för att orka åka tillbaka 🙂

  1. Det kräver en viss längd på håret antar jag? 😀
   Hade gärna klippt mig själv också men det tycks vara allt för svårt att uppnå önskat resultat. Jag hade problem med att snagga mig själv under den tiden jag gjorde det, missade alltid en fläck bak i nacken 😀

 2. nämen, du kan inte överge denna fantastiska frisör. du har ju förstått att det är ett jättejobb att hitta rätt i frisörvärlden. några besök hos en kbt-terapeut kanske kan hjälpa dig att klara av att gå dit. jag förstår ditt dilemma. värst är nog första besöket, men det är ju typ sex veckor dit. oftare än så kanske du inte behöver gå. för man mår väl ändå bättre av att vara snygg i håret, eller hur? kämpa!

  1. Jag har bestämt mig för att behålla henne och sätta mig över de jobbiga känslorna. Du har så rätt i att man mår bättre av att ha en snygg frisyr. Jag kämpar på!

 3. Det finns två förtroendeposter i mitt liv: Bilmekanikern och Frisören.
  Jag vet inte vad jag ska göra om jag flyttar eller min frisör slutar, jag föredrar att inte tänka tanken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s