Nere med kidsen.

Just där och då var jag så pass nyskapande och tidig på det nya att även de unga skulle uppfattat mig som hipp. Att åka taxipod/eltaxi/en svensk tuc tuc var så pass fresh att hälften vore nog för att reducera min ålder till närmre 20 än 30. 

Kvällen ville annat. Framförallt ville ungdomen annat. Ungdomen letade sig fram till mig och min vän där vi stod och roade oss som så många andra runt omkring oss på nattklubben. Vi gjorde vad vi kunde för att se unga och balla ut vilket var svårt då sångerna vi kände igen och gick igång på fick resten av dansgolvet att stanna upp och de låtar vi inte kände igen fick dansgolvet att gunga medans vi stod stilla en aning baktunga.

När ungdomen frågar så svarar en mogen man.

– Hur gamla är ni?
– 28
– Ni ser faktiskt lite äldre ut.

Och så gick vi.

Det låg något i det hon sa. Vi såg faktiskt äldre ut än merparten av folket runt omkring oss och våra musikreferenser var något förlegade.
På tal om musik och att vara äldre har den tid på året kommit då Spotify sammanfattar ens musikår och presenterar lite rolig trivia för den som söker.

Klickar man sig in på länken som följer kan man få sig en egen rolig bild av året som gått och hur mycket tid man spenderat med att lyssna på musik.

https://2017wrapped.com

Mitt Spotify år såg ut som följande.

Under en del av presentation ger Spotify sin åsikt om hur gammal du som lyssnare borde vara enligt dem. Precis som tjejerna på klubben antytt att jag sett lite äldre ut gav Spotify mig en liknande vink.

För inte tyckte det dumma programmet att jag lyssnar på musik som en 28åring inte, nej nej, enligt det dömande programmet är jag 36 år, frånskild, utblottade, har en minskande hårväxt och ett krympande libido.
Tänk att man inte ska få lyssna på sin jazz,  sina svenska visor och sin klassiska musik ifred utan att någon ska sätta en gubbstämpel över en. Skandal.

Jag sansar mig.

Att de gissade att jag var åtta år äldre än vad jag egentligen är gör mig personligen ingenting men jag såg att sambon började se på mig på ett konstigt sätt.
Jag kollade tillbaks på henne genom min monokel, slog på hörapparaten och muttrade högt när jag lutade mig framåt i min Chesterfield soffa så att min vita överkammade frisyr fladdrade till i vinden och jag nös så högt att väggarna skälvande och min käpp for i golvet så jag passade på att rätta till strumphållarna när jag ändå böjde mig ner efter den, sen frågade jag om hon hade något att förtälja. Adolf Fredrik lät sina klockor ringa mäss.
Min inkontinens gjorde sig påmind och jag reste mig ur soffan genom att sätta käppen mellan benen och ta i för kung och ädla fosterland jag tjänat som karoliner.

– Jahaa, ååå heeejsan sa.

Hon svarade inte på min fråga, den fräcka jäntan kom istället med en motfråga.

– Vill farbror ha en karamell när han är klar på herrarnas?
– ‎VA?!
– ‎Vill fabror ha en karamell?
– ‎Jaha, nehe du unge dam, det går inte för sig om man önskar ha plomberna kvar.

9 reaktioner på ”Nere med kidsen.

 1. Haha, jaså det märks så tydligt …att man är passé…;-D. Det gäller att ha ett gott kynne och du har förmågan att förmedla det också. Cheers to growing up!

 2. Underbart ❤
  Det bara det att min Mäster och jag är där hihi och jag kan förtälja för min unge man att det GÅR RASANDE FORT.
  Så lev livet rätt och ta vara på varje minut.
  Ha en fin dag !

 3. allt har sin tid! det uttrycket lärde jag mig begripa fullt ut som gamling. och det är så sant. men, misströsta inte. det är inte farligt att bli äldre. jag själv är väl i ”nerförsbsbacken” nu, men jag gasar på och försöker ha kul och njuta av det goda livet.och med stigande ålder lär du dig att när man betraktas som passé, då är man som visats, men utan några behov av att trumpeta ut det. och så lätt det blir att chockera ungdomarna med allt som en varit med om, det hade dom aldrig kunna föreställa sig. för när man är ung ror man att gamlingar alltid varit gamla och inte har ”gjort” något. det du!

 4. Haha, jämfört med mig så är du inte ens hälften så gammal som jag. Men jag slutade nog att gå påp lokal just vid 28 eftersom alla såg så konstigt på mig. Jaha, nu är tanten ute efter lammkött. Det slutade med att jag äktade en man född samma år som jag. Nu sitter vi som två heffaklumpar och trivs med livet.

  1. Då kan vi enas i att 28 år är den gyllene gräns för när det upplevs som konstigt att man är på lokal för en yngre publik 😀

   Det låter som om du träffade rätt när du äktade en jämnårig man, jag kan bara gratulera🙌😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s