Blanda inte in mig i din mansvärld.

MÄN

I söndags följde jag med sambon när hon skulle handla ett nytt minneskort och vem stod då i kassan om inte bajstunnemannen från förra inlägget. Jag är så säker man bara kan vara utan att vara helt säker på att det var han. Det var först efteråt jag förstod varför jag kände igen honom så tyvärr kunde jag inte fråga om han extraknäckte som dansbanekoordninator på landsbygden.

Vid sidan om den lilla roliga detaljen fick jag uppleva något som säkerligen hänt många gånger tidigare men som jag aldrig uppmärksammat. Det var min sambo som skulle ha ett minneskort och det var således hon som skötte all kontakt med den expert på området som fanns i butiken. Jag befann mig på en till två meters avstånd från deras konversation för att visa att jag var där med sambon men inte hade för avsikt att delta i själva köpet. Min sambo ställde en massa frågor för att säkerställa att minneskortets specifikationer var lämpade för den uppgift hon önskade genomföra och vad tror ni händer?

Istället för att adressera sitt svar till den som faktiskt ställt frågorna riktade han sig till mig. Vafan höll han på med? Jag hade under hela den tid vi stått med honom inte yttrat ett endaste ord och ändå var det mig han tilltalade.

Efter att hon genomfört sitt köp och vi lämnat butiken frågade hon mig om jag uppmärksammat vad som precis hade hänt och hon tackade mig för att jag gjort just det.

 

Hur ska man egentligen tolka det som hände?

Trodde han inte att min sambo skulle förstå svaret på grund av sin avsaknad av kuk och att jag tack vare mitt kön var mer lämpad att ta till mig av information? Även fast min sambo besitter mångdubbelt mycket mer kunskap och kompetens inom området än vad jag gör.

 

Den andra tolkningen är att han inte hade mer kunskap inom ämnet än den han precis tillgodosett oss och skulle således inte kunna svara på några följdfrågor. Tänkte han att jag i egenskap av kukbärare hade ett ansikte att upprätthålla inom området att veta mest och förstå sig på bäst och på grund av det var tvungen att förstå precis allt från början utan att ställa några följdfrågor?
Jag ställde inga följdfrågor av den enkla anledning att jag inte förstod ett dyft av vad han sa och att jag inte hängt med för fem öre i vad samtalet handlade om.
Framför mig stod en person som visste precis vad han sa men henne var det tydligen inte aktuellt att tala med.

 

Oavsett vad han hade för anledning till sitt beteende hoppas jag att det bara var en engångsföreteelse och att jag slipper behöva uppleva det igen. Dessvärre händer det nog allt för ofta och är en situation många känner igen sig i.
Nu är det inte jag som är det egentliga offret i den här historien, jag vill bara förmedla hur det kändes som utomstående part att betrakta det parodiska och djupt tragiska som hände.

Surt sa räven.

 

 

 

 

14 reaktioner på ”Blanda inte in mig i din mansvärld.

 1. Ja du Glen jag som gammal kvinna och dessutom tjock anses inte begripa ett dyft.Men som tur är har jag en person vid min sida som från början av vår 57-åriga samvaro stöttat och sett till att jag har ett starkt självförtroende. Därför vet jag att jag kan att jag duger till väldigt mycket och att hade det varit jag hos den försäljaren så hade jag blivit suuuur.
  Önskar dig en fin dag!

  1. Det är klart att du duger och säkerligen mycket mer än så 💪. Fint att du har någon vid din sida som stöttar, sådant är viktigt!😄

   Jag önskar dig en fortsatt trevlig dag och kväll!

 2. i järnaffärer är det händige jag som vill diskutera något med mannen i affären, som svarar maken, som försöker se så ointresserad ut som möjligt, för han är inte händig, utan hantlangare till mig. samma sak i bilaffären. även där är jag den bilintresserade och vet mer än maken.

  så, det är verkligheten för oss kvinnor många gånger. vi är idioter, typ. allra helst på ”mansområden”.

  1. Det är fan helt sjukt. Varför ser man rakt igenom en person som uppenbarligen har frågor den vill ha svar på för att adressera någon som inte är ett dugg aktiv i samtalet?

   Fy fan säger jag bara.

   1. visst är det märkligt beteende hos vissa.
    men det känns jättebra att en ung man som du reagerat på detta. för då kommer du nog inte att bete dig nedlåtande mot kvinnor. och absolut att alla män inte är så lustiga, bara vissa.

 3. Kommer ihåg när jag jobbade på mitt gamla jobb så skulle vi få en lift. Vi var en grupp på mestadels tjejer men det fans en kille. Den som kom och demonstrerade liften pratade bara med våran kille. Jag var koordinator för gruppen, men vad hjälpte det!
  Ha det gott / Pia

  1. Det är så himla konstigt att vissa gör så, rent ut sagt absurt. Jag förstår inte hur folk tänker ibland. Hoppas ni andra kunde snappa upp en del under samtalet männen emellan så att ni också fick ta del av informationen.

   Tack så mycket, du med!

 4. Välskrivet! Jag är inte förvånad men väldigt glad att du tar upp detta! Bra att det finns män som förstår och använder sin röst till rikta ljus mot dessa för oss så återkommande företeelser att jag ibland inte orkar själv

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s