En ny kurs!

KURS

Jag har nu bestämt mig för att anmäla mig till en kurs med start efter årsskiftet för att undersöka om det finns något mer att utvinna ur mitt skrivintresse än den här sporadiskt uppdaterade bloggen. Jag har påbörjat en kurs förut och jag valde att avsluta den redan efter min första och så även min sista inlämnade uppgift.
Det var en distanskurs inom området psykologi och gud vad jag tog begreppet distanskurs på allvar när jag distanserad mig så pass mycket från kursen att jag troligtvis visste mer om psykologi innan jag påbörjade den än efter jag avslutade den.

Det var helt enkelt inget för mig det där med att sitta och chatta med andra deltagare och publicera uppgifter i det gemensamma forumet för andra att kommentera.
Jag beslutade mig rätt omgående för att sluta göra våld på mig själv och lämnade således min grupp och hela kursen via en fransk exit och har inte tittat tillbaka sedan dess. Ska man avsluta något gör man det bäst genom att inte informera andra involverad parter om sitt beslut och på så sätt slipper man höra deras försök till att få en att omvärdera beslutet man fattat. Plötsligt slutade jag helt enkelt att logga in och så var det med den saken. Inga farväl, inga ursäkter och förmildrande ord om att det här nog inte var något för mig. Bara ett enkelt irländskt farväl och så var jag borta.

 
Samma taktik använde jag mig av med mycket goda resultat i mina första förhållanden som tonåring. När jag inte längre fann det intressant att vara tillsammans med någon slutade jag helt enkelt att höra av mig och tvingade på så sätt min partner till handling vilket ledde till att vi gick skilda vägar på grund av mitt frånvarande intresse för det gemensamma välbefinnandet.

Den första och sista uppgift jag lämnade in mottogs med både ris och ros av den inte alls av mig omtyckte kursledaren. Hennes obefogade svidande kritik av min text gav mig inget annat väl än att placera henne på min lista över tveksamma individer man gör bäst i att inte beblanda sig med.
Jag minns fortfarande hennes ord som hon lämnade helt ogenerat precis under min text där på forumet för förhoppningsfulla, eller förhoppningsvis fulla, hobbypsykologer.

”Bra men kanske för kort”.

Kanske för kort?

Där borde istället stått:

Bra och framförallt kort, wow, en fingervisning i hur alla borde utforma sina uppgifter.

För hur kan man ha mage att kritisera någon som kokat ner hela Freuds livsgärning och teorier till några få mycket omsorgsfullt utvalda meningar? Själva essensen av allt han ville förmedla reducerat till en delikat dessert av kunskap som var för vem som helst att äta när den ville stilla sitt sötsug efter psykoanalysens fader. Utan att först behöva kämpa sig igenom en hel buffé för att komma till efterrätten längst ner på bordet.

Jag är inte bitter. Jag kan ta kritik.

Passande nog tänker jag gå ner till 80% arbetstid i vår så det passar perfekt att påbörja en kurs någon kväll i veckan och fortfarande få ihop det energimässiga livspusslet.
Jag förväntar mig inte att kursen ska revolutionera mitt sätt att skriva på utan jag är mer ute efter att få små tips och tricks att lägga till min verktygslåda som för närvarande ekar rätt så tom. En verkstad skaffade jag mig förra helgen när jag köpte det skrivbord jag så länge gått och suktat efter att få introducera till mitt hem. Nu står det där i all sin prakt men det saknar sin hantverkare som med stor fingerfärdighet utformar finurliga lösningar på vardagliga problem och förhoppningsvis blir jag den som en dag sitter där med mina nya verktyg. Men då måste jag klara av att gå klart den där kursen och huruvida jag lyckas med att få mitt gesällbrev eller inte i slutändan är en cliffhanger vi alla väntar att få svar på.

8 reaktioner på ”En ny kurs!

 1. Bra att du vill kolla nytt och inspirerande! Men, nu blev jag lite orolig för din karaktär där…Det låter som om du slinker ur nätet alltför lätt. Du måste stå upp för dina beslut och ta eventuell kritik som en man/kvinna. Och kurser har jag gått många…jag studerade oavbrutet tills för 8 år sen – och har bara hoppat en enda kurs. Kämpa! Man kan aldrig lära sig för mycket…det kommer till nytta när du sitter där på Nobelfesten och ska konversera din granne.

  1. 😁 Min karaktär kan i vissa lägen vara utan karaktär men jag har gradvis blivit bättre! Om jag verkligen vill något ser jag till att få det gjort och det kanske var det som var problemet med den förra kursen. Jag ville och behövde göra något men visste inte vad så jag hoppade på första bästa och så blev det som det blev. Det fina i kråksången är att mitt avsked av kursen blev en start på mitt skrivande och det har jag som tur är karaktär nog att fortsätta med 😁

   Oj, då är du en mästare på TP med andra ord? Vad har du studerat för något?

   1. Jo, det viktigaste är ju att man hoppar på rätt tåg så att säga.. och det verkar du ha gjort nu😁. Själv har jag alltid älskat att lära mig saker…och har blivit en överliggare på universitetet. Kurser – ja, svenska, litteraturhistoria, engelska, engelsk litteraturhistoria, etik och religion, barn- och ungdomslitteratur, pedagogik, vuxenpedagogik, kulturpolitik…osv. Teotetisk filosofi är den enda kurs jag hoppat av. Jag gick en termin – sen tyckte jag att både lektorer och övriga elever – och litteratur – var till och med knepigare än jag själv…så det blev inte mer. Men, huvudsaken är ju att man testar det man är nyfiken på!
    Kör på – livet är kort😂

   2. Ja faktiskt, nu ska jag se till att förvalta mitt intresse på bästa sätt 😀

    Oj, det var inte lite du pluggat du! Vart studerade du?
    Efter att ha googlat teoretisk filosofi förstår jag att du hoppade av😀

    Nu kör vi!

   3. Haha, jo…du får vara supernördig för teoretisk filosofi…tur att jag varnade dig😂
    Var jag pluggade? Mest i Lund, men ocså på Mamö och Kristianstad högskola. Någon kurs över nätet på distans – Viktoriansk engelsk litteratur tror jag det var.
    Jag funderade lite på översättar- eller skribentkurser också över nätet. Det senare vore väl något för dig! Jag tror Linne’universitetet också har ett bra utbud – eller hade, senast jag tittade😉
    Stort lycka till nu – framför allt Ha Roligt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s