Tankar en fredag som denna.

Lite blandade tankar.

1.
Jag har nu varit med tygpåse så pass länge att jag tappat greppet om verkligheten och sett den rulla iväg ner för stupet framför mig. 

När jag väl hittade den igen var ingenting längre sig likt, Vet ni vad en plastpåse kostar på Konsum numera?

Tre jävla kronor! 

Jag är helt säker på att plastpåsarna kostade en krona styck innan jag gick och blev med tygpåse men jag kan ha fel, helt ärligt har jag i ren och skär krösus stil inte reflekterat över plastpåsarnas pris de senaste åren och antagit att de kostat en krona som de alltid har gjort.

Tre jäkla kronor!

Det här innebär att jag kommer låta verkligheten försvinna ut i det okända igen och fortsätta leva i min trygga tygpåsebubbla nu och för alltid. Enda kruxet är det här med plastpåsarnas överlägsenhet kontra tygpåsarna när det kommer till att agera soppåsar. Jag har ännu inte listat ut hur jag ska lösa det lilla problemet.

2.

Förra helgen var jag på min sambos morfars 80 års fest och jag anser att jag inte är bäst på fest om man säger så, jag är en man som fungerar bäst mano a mano, hand till hand, fast utan handgemänget och mer som ett uttryck för ett mer tu man hand typt av umgänge.

Om jag drömde mardrömmar om det sociala inför festen var det den läskiga kvinna som smög runt ute i mörkret och som kikade in genom fönstret då och då som gav mig kalla kårar efter den.

Morfar som firade 80 berättade att kvinnan inte hade alla hästar i stallet och absolut inte fick släppas in på festen varpå jag svarade att det är lite väl hårt sagt om sin egen dotter, min svärmor.

3.

Jag lyssnar på podcast eller musik 85% av tiden jag är på arbetet och har på grund av det behövt köpa 8-10 par hörlurar de senaste två åren. 
Hörlurar är sköra, så väldigt sköra. Jag är mer burdust lagd av mig. Om jag håller håller i något så skört och mjukt som ett par hörlurar händer det ibland att jag klämmer sönder dem av rädsla att de ska försvinna från mig..

Nu har det hänt igen och jag börjar tröttna på sladdar som börjar glappa redan efter ett kvartal. Jag har gjort ett val som ställer mig inför vissa samvetskval, jag har fått upp ögonen för ett par trådlösa robusta lurar som garanterat inte kommer börja glappa vid första taget.

Problemet är att lurarna kostar 2000 kr.
2000 kr för ett par hörlurar? Det är mycket pengar det. Hur ska jag kunna motivera för mig själv att en sådan onödig lyx som ett par hörlurar för 2000 kronor faktisk är precis vad jag behöver och förtjänar. 

Jag frågar mitt utanpåliggande samvete om råd och hon svarar nej du, det låter överdrivet. Jag frågar igen men lyckas inte övertala henne. Det är alltså min sambo jag frågar och hon har tydligen en strikt hållning i frågor rörande hörlurar. Jag håller egentligen med henne men jag har gjort mitt val.

 

En fattig man har inte råd med billiga verktyg. Rama in den korsstygnade meningen och sätt upp på väggen för nu kör vi rätt in i kaklet. 

Kanske.

Nu är mina blandade tankar slut och klockan är efter 10.00 så det är dags att lyssna på Stil i P1. Trevlig helg på er!

14 reaktioner på ”Tankar en fredag som denna.

 1. Jag vet inte vad plastkassen kostar hos oss… usch egentligen… 20-30 cent kanske? Då är det samma som i Sverige. Måste ta och kolla nästa gång. Och jag har tygkassar hemma… kommer ibland ihåg att ta med dem till affären, ibland inte. Plastkassarna använder jag som soppåsar, men har köpt sådana på rulle också.

  Jättefin Pippiskylt!

 2. Det där med plastpåsar och sopor så finns det plastpåsar att köpa på rulle som är meningen att man ska till sopor 😊
  Om de fyra hörlurarna håller längre än de andra du köper så för att rättfärdiga ett dyrt köp av hörlurar lägg då ihop kostnaden på alla hörlurar med sladd du köpt senaste tiden 😊
  Ha en fin helg!

  1. Jag får kolla in det! 😄 Har de handtag så att man kan knyta ordentligt tror du?

   Ja faktiskt, men tänk om de nya paret också går sönder? Fan vad surt i så fall. Jag tänker nog chansa iallafall! 💪😀

   1. Ja det finns med handtag, vet att Ica har bra påsar, billigare än att betala 3 kr st 😊

    Kolla om de har garanti, det både de ha när de är så dyra! 😊

 3. jag gillar ditt sätt att skriva – din stil – ler flera gånger…speciellt igenkännande ang hörlurarna (brukar själv lösa sådant genom att snåla in på annat ett tag då känns det mer befogat att unna sig lyx/behov)

 4. hade ingen aning om priset på butikens plastkassar. har varit med tygkassar, egentillverkade av stuvbitar, i decennier. har alltid en i handväskan. och jag köper en rulle med soppåsar till soporna. funkar bra.
  jag avverkar hörlurar i mängd också. men i mitt fall går dom nog sönder när jag somnar med dom i öronen på natten när jag lyssnar på böcker. till datorn önskade jag mig trådlösa dyra i julklapp och tomten kom med dom! jag är jättenöjd med dom, himla bra ljud! så, ett tips… det är jul snart!

  1. Hmm, nu gav du mig inspiration till att kanske sy en egen jag också. Då kan man ju utforma den precis som man vill 😄

   Det känner man igen, har somnat med mina i några gånger jag med. Alltid lika tråkigt när man sätter igång något ljud och så fungerar bara ena luren.

   Skönt med trådlöst va?

   Jag ska se till att tomten kommer lite tidigare i år jag.😀

 5. Du blir säkert nöjd med dyra lurar. Man glömmer priset direkt om de fungerar. Bra funderat.
  Läs gärna ”Möss och Människor” (Of Mice and Men) så du aktar dig för att klämma sönder saker… En av mina absoluta favoritböcker. Filmatiseringen med Gary Sinise och John Malkovich är ett mästerverk.

 6. Någon här ovan berömde ditt sätt att skriva, jag giller det också! Soppåsar med handtag finns i rullar, i min lilla ryggsäck har jag alltid sedan nåt år ett par tygkassar! Praktiskt och vettigt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s