Den tiden på året!

Jag vägrar finna mig i att några väldigt tunna gurkskivor på en ostmacka skulle vara tillräckligt för att glömma att det är samma gamla tråkiga ostmacka man sitter och tuggar på. Ska det till att piffa till sin frukost så ska man ta i ordentligt, för ska det va så ska det va och då ska det vara en ordentlig köttmacka som ligger framför en på matbordet. Och när och var har man tillgång till ett överflöd av skinka, salami, rostbiff och andra kallskurna delikatesser? Vid hotellfrukosten givetvis. 

Recept för köttmacka.

Ta en enkel smörgås, skär den itu, bre lite smör på toppen och botten sen placerar du all typ av kött du hittat på buffén mellan de smörade brödbitarna. Mättande, ansvarstagande och väldigt gott.

På tal om hotell så har styrelsen i vår bostadsrättsförening annonserat att den årliga höststädningen kommer äga rum söndag den första oktober. De som känner mig är medvetna om att jag aldrig deltar i förenings ledda aktiviteter och förhåller mig skeptisk till att hjälpa till med onödiga uppgifter när den enda belöningen är ett par korv med bröd och en lättöl. Sådant prat om att det är vårt gemensamma ansvar att se till så att vårt gemensamma hus är klanderfritt håller jag inte med om ett dugg. Jag är för att out source:a hela spektaklet och är beredd att bryta mot några lagar när jag gör det.

Tidigare år har jag smitit från lägenheten tidigt på morgonen innan grannarna kommit igång med städningen men i år tänker jag ta det till en helt ny nivå.

Glen Snoddas checkar in på hotell kvällen innan och kör en spontant planerad staycation i Stockholm. 

Ibland gör man bäst i att unna sig något extra i form av ett badkar, roomservice och en late checkout.

Så medan jag sitter på min härliga hotellfrukost och åtnjuter en väl balanserad köttmacka så är mina grannar i full gång med att klappa sig själva på axeln och tänka på den där ostmackan med gurkskivor på som de ska belöna sig själva med dagen efter ett väl utfört onödigt arbete. Jag unnar dem den där ostmackan och kommer berömma deras arbete när jag utvilad glider in i huset igen någon gång på söndagskvällen.

* Då jag är supernoga med att ta bort luddet ur torktumlaren och göra fint i tvättstugan efter avslutat tvättpass anser jag mig ha rätten att inte delta i höst- och vårstädningar. Så ha det i åtanke innan ni pekar era moralpinnar mot mig och dömer ut mina beslut. Om det pris jag begär för att vara en fanatisk granne 363 dagar om året är att jag slipper vara delaktig under två dagar, är jag inte en god människa då?

* Efter att ha meddelat min kommande frånvaro har styrelsen fattat beslut om att ställa in städningen. Man behöver inte äga en foliehatt för att misstänka att det ligger en konspiration bakom deras hastiga beslut. För visst verkar det som om de planerar att ändra till ett datum längre fram då jag inte har ett hotellrum bokat för natten? Hur kan de veta om att jag har ett hotellrum bokat för den egentliga natten? Buggar de min lyhörda lägenhet eller har min sambo gått över till deras sida och agerar dubbelagent?

7 reaktioner på ”Den tiden på året!

  1. Jag är helt övertygad om att det är det sistnämnda alternativet. Eftersom sambon inte på något ställe nämns som sällskap på det bokade hotellet.Tänkte du sitta där själv i frossa i överdådig köttmacka?
    I så fall är jag på sambons sida. ❤

    1. Haha, tänkte inte på att jag helt skrev ut henne ur historien! Självklart ska hon med och frossa! 😀
      Jag hade också ställt mig på hennes sida om jag planerat att fly utan henne😄😀

  2. Haha. Har aldrig deltagit i sådana aktiviteter. Bor nu i villa och slipper korv med bröd och lättöl. Nu blir det starköl eller vin till petande i den enda rabatt jag har. Mannen klipper gräsmattan och blir belönad med whisky. Hälsningar från två glada villaägare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s