Gammal är äldst och så jag då.


Nu har jag passerat den punkt i livet då jag inte längre kan dö ung utan kanske bara allt för tidigt.

Tidpunkten då gratulationer haglar in och det enda jag kan känna är ett dåligt samvete för alla som gratulerar mig men som jag själv missat att gratulera.

Förlåt för mina tillkortakommanden.

En dag som denna har jag fler beröringspunkter hos ett tågvrak än ett yogacenter. Jag är i uppror med mig själv, vägrar vänja mig vid att bli uppmärksammad av den anledning att mina föräldrar inte kunde hålla sina lustar i styr en januari dag för 28 år sedan. Samtidigt njuter jag lite av uppmärksamheten. 

Vi är nog många med samma inställning till födelsedagar som jag, vi som hellre besjunger folk än blir besjungna.

Än så länge har i alla fall ingen galning sjungit för mig och det är jag tacksam för.

Jag blir gärna äldre så länge det inte innebär att min pojkaktiga charm går förlorad, den är min usp, mina unika selling point och utan den är jag inte mycket mer än en

Jag skrev inte klart meningen ovanför, en konstnärlig touche jag hoppas uppfattas som genomtänkt. Jag tycker den är, om inte stark, i alla fall magstark. Man kanske ska bli mer konstnärlig och bohemisk nu när åldern börjar ta ut sin rätt. 

Glen Snoddas en lågt hängande frukt. 

När man fyller år får man rikta fokus på sig själv och nu när strålkastarljuset är mitt att äga så tänker jag leva mitt liv, la dolce vita. Efter den här lustfyllda arbetsdagen tänker jag nämligen åka hem och unna mig själv en ordentlig måltid.

Till middag hade jag tänkt koka två och ett halvt paket nudlar med smak av biff som får anses vara nudlarnas oxfilé på samma sätt som torsken är havets oxfilé, inte alls med andra ord. 

Så blir det när jag själv får välja middag på min speciella dag, då väljer jag en maträtt som min sambo inte kan äta. Beslutet är redan fattat och det krävs två för att vara eniga så tyvärr får hon finna sig i det och hitta på något eget att laga till sig själv. Jag hoppas att det inte är något som får mina nudlar att se bleka ut i jämförelse, havregrynsgröt till exempel.

Med de orden avslutar vi det 27e kapitlet i den bok jag kallar livet.

Allt ovan denna punkt skrev jag tidigare idag på min lunchrast och sen så kom verkligheten ikapp mig. Ikväll åt jag inte alls nudlar utan jag åt pizza, den godaste pizzan någonsin från min lokala pizzeria. Delad glädje är riktig glädje sa jag till mig själv när jag tog beslutet att ge upp nudlarna för en måltid både jag och min sambo kunde ta del av även om vi inte delade pizza.

Sedan ringde min galning till svärmor och hennes galna man och sjöng som galningar för mig och det är jag tacksam för.

Ibland går saker inte som man planerat.

23 reaktioner på ”Gammal är äldst och så jag då.

 1. Då får jag gratulera. Livet är en märklig historia och det enda som är riktigt jämlikt, som vi alla får uppleva – om vi inte dragit en nitlott – är att bli äldre. Det går förvånansvärt fort. Jag fyllde 30, det sa swich och så var jag 40…….sedan kopplade expressloket på och här står jag nu 20 år senare. Kliar mig i huvudet och undrar vad som hände? Var det bara så här? Livet? Man får några törnar här och där, några värre än andra och till sist inser man att det är just nu, en vardagmorgon strax efter 06 som livet pågår. Jag har slutat att längta till stunder som ska komma eller grubbla över stunder som hänt. Lev i nuet, gilla din vardag och ta vara på varendaste dag. Med facit i hand gjorde jag inte det utan jag stressade runt som ett skållat troll för att planera det jag skulle göra sedan och missade hela grejen. Små tips av mig som ju är gammal och på sätt och vis, vis! =)

  1. Hmm, så det kommer gå i rasande fart efter 30 med andra ord?😱

   Jag tar dina ord tillvara dina, skönt att få input från någon med erfarenhet.😄
   Att leva i nuet tycker jag är svårt, man har ju så mycket annat att tänka på.

 2. Gratulationer på din gödelsedag, pizzan med för många kalorier, tänker jag förstås på!
  Du är bara några få år äldre än mitt äldsta barnbarn inser jag…
  Jag är alltså gammal som gatan och konstifikt nog trivs jag med det.
  Att ta tillvara på stunderna är inte dumt, samla dem i en kartong eller något så att du har att ta av när tiden inte räcker till!
  Sköt om dig o glöm inte att göda det du vill ska frodas! Nu tänkte jag inte på pizzan o dess följder. /Agneta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s