Och det är jag som äger det problemet.

Min plan att i helgen som var göra ett inredningsreportage om den nyinredda delen av mitt vardagsrum gick i stöpet och jag ber om ursäkt för det. 

Anledningen till att det inte blev något reportage är enkel, jag spenderade fredagen med att förgylla innerstaden med min alkholdoftande närvaro och som oftast när jag och min vän är ute på stan hamnade vi på burleskklubb. 

Lördagen spenderades således med att omtöcknad ligga i sängen och reflektera över alla omvälvande intryck ifrån fredagskvällen. Det sysslade jag med tills det var dags att förbereda sig inför min bror och hans sambos stundande besök senare på kvällen. De skulle in och förgylla stan med sin alkoholdoftande närvaro men kom förbi mig och min sambo för en ledig taco och en spontan enkelriktad förfest. 

Söndagen spenderades således med att reflektera över lördagskvällens kompromisslösa intryck, att spela fia med knuff kan förvandla de bästa vänner till bittra fiender. I de färgglada brädspelens värld är alla beslut som fattas antingen svarta eller vita, att knuffa ut eller låta bli.

Reflektionerna pågick tills det var dags att förbereda sig inför mor och fars välmenande besök, i en söndagsfikas förespegling är det enkelt att sätta folk i arbete. Far med sin slagborr och gardinstångskompetens, mor med sina flinka fingrar och gardinhängskompetens, tillsammans skulle vi se till att få det sista kvarvarande steget i renoveringen ur världen. De drog bägge två sitt strå till stacken och visst vore det bra om även jag hade gjort det men så är jag en främling i gardinernas landskap och det krävs uppenbarligen en mer bevandrad människa för att veta hur man ska gå till väga när man hänger upp dem. Tydligen finns det något som heter fingerkrokar och tydligen är de en basal del i att både hänga upp och att få till veck i önskad mängd och storlek i gardiner.

Utan fingerkrokar har man inga gardiner.

Utan gardiner har man inget inredningsreportage.

Utan ett inredningsreportage har man inget blogginlägg förutom det här haveriet till ursäkt.

9 reaktioner på ”Och det är jag som äger det problemet.

 1. Man kan fålla gardiner med vlisilin när man som jag inte behärskar en symaskin. Man kan också köpa såna m färdigsydda kanaler som bara är att trä på. Man kan också skita i att fålla upp dom o bara låta dem hänga där, lite för långa och låtsas att det är en inredningsdetalj. För att slippa stryka eländet så tvättar man dom o hänger upp blöta. Då rätar de ut sig.

 2. Behöver du fler tips? Jag använder stänger och bara trär upp dem. Är de för långa kan man vika dem i ovankanten…om du har mormorsstänger med ringar på som man bara klämmer dem i. Eller också bara syr du! Eller också kan väl din sambo sy? I vissa fönster har jag inga gardiner alls – bara torkade blombuketter eller kryddor i snören eller orkide’er hängande i korgar. Snyggare och naturligare med levande gardiner tycker jag. Man slipper tvätta och stryka också;-D

  1. Självklart, jag är ett oskrivet blad att fylla med svar 😁
   Tyvärr gick vi på någon modern ikealösning jag aldrig sett förut, hade det varit som när jag växte upp hade jag löst problemet så som du föreslog.
   Jag är ju skräddaren i bostaden men har inte fått förtroendet av min sambo att sy gardinerna.😁😀
   Tack så mycket för dina fina tips🙌🙌

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s