Omsorgsfullt utvalda accessoarer.

Jag har något överraskande gått och blivit med tygpåse trots att dess symbolvärde går stick i stäv med min egentliga image.

I dessa varma tider när antal fickor kraftigt reducerats till att bestå av de fåtal som återfinns på mina byxor behövde jag skaffa mig en kompletterande förvaring för att bära med mig mina attiraljer.

Då får man dagtinga med sin image och fatta ett beslut även om alla alternativ är dåliga.
Alternativen var egentligen bara två, manbag eller tygpåse.
En kille från orten eller en kille utan ryggrad.
Jag anser mig själv vara den som tog manbagen till Sverige och det gjorde jag redan för åtta år sedan. Det grämer mig att dess potential har kidnappats och hålls fången av folk som använder den som en markör för droghandel. Min ursprungs idé var något betydligt mer helylle och sympatiskt, en perfekt brygga mellan det lekfulla och det stilsäkra.

En accessoar för den medvetne mannen som insett hur praktiskt det är att bära sina saker i en liten väska hängandes i en rem från ena axeln.
Eftersom jag inte beblandar mig med droger och inte vill framstå som någon som gör det heller faller manbagen tyvärr bort. Jag tror inte jag besitter tillräcklig genomslagskraft för att etablera min egna tolkning av plagget.

Tygpåsen är å andra sidan något helt annat. Den symboliserar att bäraren anser sig själv vara ”woke” och gärna vill att andra ska veta det. Röstar på Miljöpartiet, äter veganskt och ekologiskt, bär ett tummat ex av ”alla borde vara feminister” i sin påse tillsammans med en påbörjad stickning och en minidiscspelare från slutet av 90-talet eftersom det är dumt att köpa något nytt när det gamla ännu inte gått sönder.

I mångt och mycket är jag nog en tygpåsekille men att ta steget och erkänna det är att gå för långt, sju helsike för långt.

Jag sympatiserar med mycket av de åsikter som ryms inom tygpåsens gränser men har en kylig inställning till att låta det jag bär få symbolisera vart jag står.

Jag väljer tygpåsen men bär den på mitt eget sätt och fyller den med allehanda attiraljer som får mig att framstå som en machoman och badboy.
Eller gör jag det? Det som återfinns i min påse är en sak mellan mig och dem som fått privilegiet att få se ner i den.
Hemlighetsfull personlighet etablerad och lämnar läsarna med ett sug om att få veta mer om den mystiska personen bakom bloggen Glen Snoddas. Snyggt!

24 reaktioner på ”Omsorgsfullt utvalda accessoarer.

 1. Haha.. underbar läsning! Kanske inte något att direkt skratta ÅT! Men jag ler stort då jag finner en underliggande humor, som jag faller för 🙂
  Läcker header förresten !

 2. Hahaha aldrig läst eller hört någon lägga så myvket värderingar i att bära en tygpåse. Feminism hade du med som en värdering. Den är helt rätt i alla sammanhang. Övriga värderingar då? För mig: tygkassen bärs av en avslappnad person. Av någon tillhörande röd-grön politisk åsikt. Förväntar mig ingen stickning alls i en sådan kasse. Kanske ekologiska matvaror? Eller en viktig utredning att läsa in sig på. Innehåller påsen en viktig utredning att läsa in sig på, hade den burits i en portfölj om den den politiska åsikten är blå.

  1. Vi har nog samma grund i våra åsikter om tygkassen men går skilda vägar någonstans 😀
   Jag förstår vad du menar med dina tankar om tygkassebärare och kan hålla med 😄

  1. Ryggsäcken är så osmidig tycker jag. Och med tanke på den ringa mängd saker jag bär med mig hade det varit lite överdrivet.
   Ja, visst är den! Och väldigt lagom 😄

 3. Jag är helt lost!
  Manbag…, är det en axelremsväska , som jag i mitt gammaldags uttryck säger??
  Då är den äldre än 8 år!!! Jag har haft många sen barndomen på 60-70 talet, fast jag titulerar mig kvinna.
  Tygpåsar är bäst!

  1. Det är en liten axelremsväska ja, men den bärs av män.. Alltså en vanlig handväska av mindre mått som traditionellt sett burits av kvinnor 😀 Jag anser mig vara en pionjär som bar en som man..

 4. Jag hade ingen aning om associationerna till vare sig manbag eller tygpåse, men jag känner igen nojandet över att behöva ha en accessoar man inte är van vid 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s