Glen Snoddas har semester

cof

Vaknar man upp en lördag med vetskapen om att man inte behöver maximera helgen för att känna sig redo inför en ny arbetsvecka är man en lycklig person får man anta.

Och hur lycklig var jag då i lördags? Inte så lycklig jag hade förväntat mig att vara.

Den sedvanliga stressen inför semestern infann sig samma sekund jag vaknade, varför kändes inte allt helt underbart och omvälvande? Det var ju den dagen jag sett fram emot hela året och ändå kunde jag inte förmå mig själv att känna mig överlycklig, jag var snarare ängslig och orolig. Ville jag för mycket och formade alla högt ställda förväntningar en flaskhals som inte lät glädjen rinna fritt genom mig?
Då och då krävs det att man stannar upp och tar ett djupt andetag för att rensa huvudet och återfinna sig i nuet.
Mitt nu bestod av en önskan att ta tag i de basala uppgifter i hemmet jag låtit falla i glömska sista veckan innan semestern. Jag gjorde rent hus med listan över saker som fanns att göra i hushållet, tvätten tvättades, golven svabbades, ytorna torkades och fönsterna putsades. När den sista svepande rörelsen med fiberduken över fönsterrutorna avslutades kom jag till insikten att jag inte bara städat i mitt hem utan också i mitt inre och plötsligt såg utsikterna betydligt ljusare ut.
Av bara farten satte jag igång att göra sex plåtar med rotfrukter i ugn och ett långkok med grytbitar på spisen. Fem timmar senare var frysen, kylen och jag fylld av energi och det hjälpte mig att ta mig dit jag är idag, idag är jag harmonisk och väl förberedd för att ta emot semestern med öppna armar.

Först måste jag bara ta hand om min sambo som blivit magsjuk av maten jag lagade igår. Aldrig får man vara riktigt nöjd. Hon väckte mig i natt för att informera mig om den situation hon befann sig i och jag kastade mig direkt ur sängen och tog på mig mina kläder för att vara i beredskap om hon behövde min hjälp. Hon gick och la sig igen och somnade om medan jag stod där fullt påklädd klockan 04.00 på morgonen och begrundade min överdrivna reaktion . Om jag ändå var vaken kunde jag lika gärna göra lite nytta tänkte jag för mig själv när jag gick och la mig på soffan för att se det senaste avsnittet av Game of Thrones.

 

Glen Snoddas – Trött men inte slagen.

11 reaktioner på ”Glen Snoddas har semester

 1. Underbart berättat! 😀 Du agerade snabbt och flitigt i början på din ledighet, det kanske är det upplägget som är bäst 😉
  Första semesterveckan behöver jag stressa ner…andra och tredje veckan har jag semester…fjärde veckan stressar jag upp över allt som jag hade tänkt hinna med på min ledighet som jag helt enkelt sket i att göra 🙂
  Tråkigt att din sambo fick magsjuka, kanske beror det på rötmånaden och din ädla kokkonst 😉

  1. Jag bävar inför den där fjärde veckan, brukar bli stressigt som du säger men snart är de underbara semesterveckorna två och tre här och då ska det njutas!👌
   Hon är snart på fötterna igen hoppas jag och vi har kommit fram till att min matlagning var felfri då jag ätit samma mat tre dagar i rad nu… baksidan med att göra mycket av samma och inte orka göra annat 😁

 2. Attans så flitigt du började semestern. Förmodligen klokt gjort. Men så tråkigt att sambon blev magsjuk. Men du ska se att sambon kommer strax må bra igen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s