Varje människa är en ö.

Jag har rotat, jag har sökt, jag har nosat, jag har spanat, jag har snokat och jag har botaniserat tills alla synonymer för att leta tagit slut. 

Jag läste någonstans att vi egentligen ser vår näsa hela tiden men att hjärnan filtrerar bort den ur vårt synfält och då undrar jag om inte svaret funnits skrivet där under hela den tid jag sökte det på annat håll? 

Var jag tvungen att tänka så mycket utanför boxen att det självklara tillslut uppfattades som nyskapande fast det låg mitt i den? 

Jag kan numera allt om hur man enklast tar sig till Gardasjön utan bil. Jag vet allt om den franska atlantkusten och vad man kan förvänta sig under en paketresa med buss runt om i Europa. Det tog mig hela helgen att genomföra denna välgrundade research och det visade sig vara till ingen egentlig nytta över huvudtaget.

För det är inte dit vi ska. 

Vi ska nämligen till Grekland och närmare bestämt Santorini precis som förra året. Även om ingen människa är en ö kanske ändå varje ö någon gång varit en människa. Santorini var nog en fantastisk person när den levde, varm och gemytlig, omhändertagande, gästvänlig, respektabel, principfast och stadig som en klippa. 

Men där fanns nog också något exotiskt och spännande.

Santorini förde sig nog med en lite konstig frisyr man aldrig riktigt fick grepp om och en underlig gångstil orskad av en olycka i ungdomen som det aldrig talades högt om. Helt enkelt en person man varit stolt över att kalla sin vän. 
Den största skillnaden mellan resan nu och den förra sommaren är att jag nu seriöst överväger att rocka ett par speedos precis som den där vältränade italienaren gjorde när han kom gående på stranden och kastade en skugga över min viktnedgångska kämpainsats. Den här gången är det min tur att kanske inte kasta en skugga men iallafall blända någon med min kritvita hy och vältränade bringa. 
Jag har tillslut kommit till ro, jag gjorde processen svårare än den egentligen var vilket många redan varit inne på. 

Här sitter jag nu och blickar ut över en stressig industrilokal med berg av jobb att göra men det rör mig inte ryggen, jag har ett annat berg att bestiga, nämligen det som leder till staden på klipporna. 

Santorini min vän, vi ses snart igen!

23 reaktioner på ”Varje människa är en ö.

 1. Vilka fina och tänkvärda rader, med en härligt humoristisk underton 😀 Santorini!! Låter ljuvligt och jag önskar en riktigt upplevelserik och samtidigt en lite avkopplande vistelse !

 2. Härligt med en resa till Santorini. Fin ö, men jag har aldrig förknippat ön med en mänsklig varelse. Har varit där ett par gånger. Gillade stället. Men sista gången jag var där fanns det en megastor spindel. Fy fasen. Vill inte åka dit igen pga spindeln. Sök igenom hotellrummet noga så ni slipper såna obehagliga överraskningar! Ha en superbra semesterresa

 3. Om du vill vidga vyerna så åk till Sicilien, gärna till Cefalù. Härlig ö – du kommer att bli en ny människa efter ett besök. Cefalú kan du läsa om på min blogg. Vi har varit på Sicilien tre gånger och kanske återvänder om vi inte hittar något bättre resmål.
  Ha det riktigt bra på Santorini!

  1. Läste dina inlägg nu och tycker det såg väldigt vackert och intressant ut, har alltid uppskattat Italien så Sicilien vore kanske något!

   Tack så mycket, det ska jag försöka ha 😄

 4. Se där. En resa på G. Härligt! Jag sitter i denna stund på trappen på landet och lyssnar på naturen och ser solen skina över skog och mark. Det blir en varm dag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s