Syr ihop mina drömmar

Jag fick ett MVG i syslöjd men jag kan inte sy, jag kan inte sticka och jag kan inte nåla. Jag har en vision och jag har en idé, jag har en gammal härlig Husqvarna på vinden men ingen ateljé. 

Nog om det och vidare till mina brister, ingen gillar skryt.

Jag vill sy fast bokstäver utklippta ur ett luddigt/ludet tyg och sy fast på en tröja av modell sweatshirt. Bokstäverna måste ha lite attityd och ryggrad för att bygga ut något från tröjan men tyger är för mig förknippat med slapphet och ryggradslöshet. Så hur får jag ett slappt tyg att blir styvt, vad finns det för tyger som är ludna och hur syr man fast en bokstav i en tröja? 

Hinder hinder och åter hinder som hindrar mig från att ta steget ut i modevärlden…. De fyra punkterna påvisar min skepsis till att modevärlden skulle stå för mina fötter bara jag lär mig sy fast bokstäver på en tröja. 


Mitt andra huvudbry är att jag vill arbeta paljetter på en tröja men jag förstår inte hur paljetter fungerar. Är det så pass illa att varje liten paljett ska sys fast för sig? Det låter orimligt och som en omöjlig uppgift för mig och mina korvfingrar att lösa. Jag famlar i mörkret utan en aning om hur jag ska hitta ut. Kan man stryka fast paljetter på något vis? Limma fast dem? Finns det någon paljett-på-syare att anlita för att genomföra min idé och kan en sådan arbeta för en symbolisk summa på 125 kr och en stor mängd uppskattning?

Löser jag de här nötterna så står modevärlden för mina fötter…. Nu tänker jag inte be om ursäkt för mig själv igen, paljetter är en gräddfil till de fina modeveckorna och modestäderna. Paljetter är disco och disco är highfashion, Alcazar.

6 reaktioner på ”Syr ihop mina drömmar

 1. Haha, det där hoppas jag att det blir en uppdatering på. Det är kul att sy säger jag som har ett förflutet som sömmerska. Jo, man syr dit paljetter för hand…om man inte skickar efter ett paljettyg! Då blir det genast lite enklare. Luddiga bokstäver?? Köp filttyg på panduro och ett textillim som tål tvätt! Klipp ut lite käcka bokstäver och designen är fulländad. 😉

  1. Sömmerska säger du, det är inte så att du kan hjälpa mig att sy på paljetter för en symbolisk summa och en massa uppskattning?😀

   Är filttyg styvt? Kanske finns i olika tjocklekar? Efter man limmat kanske man kan sy så man får den fina detaljen av att något är på sytt. Kanske kan man göra det för hand?

   Tack för din vägledning i mörkret🙌😄

   1. Nja! Skulle gärna göra en insats men…jag har inte tid då jag sysslar med annat pill! Jag syr fitnessbikinis till tävlande bodybuilders och klistrar tusentals kristaller on by one…….på dessa. Filttyg finns i alla tjocklekar. Panduro har jättebra lim som håller även om du kör i tvättmaskin. Du kan säkert sy något i kanten av bokstäverna. Locka fram ditt kreativa du!! 😉

   2. Oj, det lät riktigt pilligt, gode gud.
    Då ska den här killen ta sig till Panduro i helgen och leta upp lite lim och sedan ta mig till en tygbutik och köpa luddigt tyg😄
    Kanske ger mig på något med paljetter också men jag bävar inför det

 2. Finns något son heter typ formpuff fet lägger man mellan båda tygerna när man syr ytterkanterna så puffar det upp lite å blir lite fylligt .. nybörjare men gå in på typ Husqvarna butik el sybutik el kolla nätet så får du mer info om olika hjälpmaterial .. du kan ta tyg med ludd som inte är styvt å pressa stryka fast med vliselin ( stavning fel ) sedan p få det styvt sedan sy fast det el limma på annat tyg lycka till

 3. Tips är Bibbistextil på nätet billigt snabb leverans trevlig tjej .. gå inpå webb shop tryck på mellanlägg så ser du vad du kan använda dej av när det gäller å få fast tyg lätt snabbt utan kladd med lim .. å har du stukigt fast mellanlägg fransar sig inte tyget sedan har jag för mej .. sy fast med fin dekor söm på maskin el fals overlook ( ser ut typ så här |_|_|_|_|_|_| el /_/_/_/_/_/_/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s