Göteborg är ju också en stad.


Med två stora lyft kvar på mitt set är jag som mest sårbar när det kommer till störningsmoment, med sårbar menar jag ha nära till skratt och med störningsmoment menar jag folk som gör något ofrivilligt roligt mitt framför ögonen på mig. Som den killen som speglade sig så intensivt att han tillslut gick rätt in i spegeln med en duns samtidigt som jag låg på en bänk med 22 kg i varje näve och matade hantelpressar. 

Då brast det för mig en kort sekund och jag var tvungen att dölja mitt skratt med ett krampaktigt stönande även om jag slutat att pressa hantlarna uppåt. 

När jag inte är på gymmet och blir störd stör jag mig på att jag inte är på gymmet och blir störd.

Jag har tyvärr inte varit på gymmet sedan i måndags och det beror på att jag känner mig krasslig, så pass krasslig att när jag stod framför badrumsspegeln igår kväll tänkte jag för mig själv att det här nog är början på slutet för mig. Att det var roligt så länge det varade men att det nu är dags för mig att inse att tiden hunnit ikapp även mig.

Riktigt så farligt är det egentligen inte, ingen feber, ingen snuva men en trötthet och en skrovlighet i halsen som gett min röst något av en whisky karaktär men eftersom jag inte dricker whisky finner jag det oetiskt att kalla den för en whiskyröst . Däremot drack jag en massa hotshots i helgen så att benämna rösten som en hotshotröst finner jag inga problem med även om det inte alls låter lika ballt som att säga att man har en whiskyröst. Men det jag inte har i glaset låter jag stå i skåpet och att visa vart skåpet ska stå, det gör jag på daglig basis.

Hotshotsen drack jag under min allt för hårda weekend i Göteborg tillsammans med en barndomskompis. Jag börjar bli gammal och klarar inte av en partyhelg längre om jag nu någonsin klarat av en. 
Och vad har jag egentligen att säga om Göteborg? 

Första kvällen, klockan 21.00 mitt på avenyn vart jag vittne till upprinnelsen av ett bråk
mellan vad jag gissar var ett tiotal killar. Under tiden jag spanade utvecklades det aldrig till ett riktigt bråk utan såg  mest ut som ett gäng tuppar som bröstade upp sig mot varandra, hur hela dramat sen slutade vet jag inte då de hela skedde utanför mitt hotell och jag var kall samt täckt av snö. Om det här är typiskt för Göteborg låter jag vara osagt men det var sannerligen något som jag aldrig upplevt i Stockholm, jag gillar Stockholm, Stockholm är trevligt, Stockholm är vad Göteborg önskar att det var. Sagt med glimten i ögat, eller?

Hamburgaren på The Barn var något av det godaste jag ätit i hamburgare väg, Nordstan var lika vedervärdigt som jag minns det, spårvagnarna lika läskiga som vanligt, vädret lika oberäkneligt som alltid och min förmåga att ta mig genom ett dansgolv fullt av samba dansande människor lika obefintlig som lyckan vid blackjack bordet. 

Annars var Göteborg roligt, framförallt norrmannen som kallade mig fitta när jag förklarade vägen till ett dansställe med ett norskt venstre istället för ett svenskt vänster.

 Göteborg får fyra av fem Glen.

9 reaktioner på ”Göteborg är ju också en stad.

 1. Tyvärr har Göteborg börjat likna Stockholm alltför mycket. Otrevliga människor som pratar engelska med oss från andra delar av landet. Så är det ännu inte i Gbg men det kommer väl. Jag har inte mycket till övers för någon av våra svenska storstäder. Eller ens Sverige om jag får säga så. Sedan är det bara så att i andra delar av Sverige tycker man inte om stockholms dialekten. Oftast för att då man varit där eller kanske även i Gbg blivit illa behandlad. Ja, jag föredrar landet och även utlandet.

  1. Fast vi Stockholmare är inte ett dugg otrevliga tycker jag men jag kanske är härdad efter att ha växt upp här.
   Annars har jag inte stött på några problem på grund av min dialekt när jag vart runt i landet heller, jag tycker generellt sett att folk i vårt land är väldigt trevliga. Jag föredrar nog utlandet på vintern och Stockholm på sommaren 🙂

 2. Som göteborgare, GAIS:are och partisk tycker jag denna stad är himla bra! Tyvärr har hela Moder Svea ändrat karaktär och numer har ungtupparna tagit plats. Tragik är ju våld vardag. Götet ska ex upplevas på sommarn då city vibrerar av lista! 🙂

  1. Det blir nog så att jag besöker Göteborg i sommar igen precis som jag gjorde förra sommaren. Då hade jag det riktigt mysigt och det kanske är så att Göteborg är en sommarstad precis som du säger.

 3. Håller med ovanstående talare om att Göteborg gör sig bäst på sommaren 🙂 Håller dock inte med om att Gais är laget, men det är en annan femma 😉
  Kul att vårt Göteborg ändå fick fyra Glen av dig, Glen Snoddas 🙂

 4. Kl är 05.30 och jag skrattar för mig själv när jag läser om killen som ramlade in i spegeln på gymmet. Såg en liknande incident med en ung tjej som hade jämt göra att spegla sin – alltför – runda bakdel ur alla vinklar när jag försökte koncentrera mig på mina bicepscurls. Det var narcissism i sin fulla form!! =) Jag är i min egen värld när jag tränar men av och till så kan jag tappa mitt fokus!!! Hoppas att du har kommit igång igen!! 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s