Plötslig chockerande twist och andra ord som ökar intresset att läsa.


Del tre i inredningstrilogin har låtit väntat på sig och har hamnat i skymundan av den enkla anledningen att den här bloggkillen har varit ute och rest både fysiskt och psykiskt. Den fysiska resan tog mig till Berlin men den spirituella tog mig världen runt för när kroppen byter miljö rör sig själen längre än två punkter på en karta, den rör sig mot oändligheten. Och när man rört sig mellan dimensioner får statiska objekt likt möbler en så liten betydelse i sitt liv att man undrar varför men ens gör sig till?  

Frälst av resans kraft sitter jag på min plats på flyget och undrar om hemmet är värt att lägga en spänn på när resan står utanför ens dörr och väntar på att man hoppar på.

Är inte ens hem varthän man lägger sin hatt? 

Troligen inte. 

Glen Snoddas är en världsmedborgare med indraget pass.
Någonstans mitt i mitt inredningsprojekt förstod jag att upplevelser och resor med min sambo ger mig betydligt mer än ett toppinredd lägenheten och på det spåret fortsätter jag det här inlägget. 

Glöm allt jag tidigare sagt om möbler och onödiga ting, visst är de fina och de som är få förunnade att unna sig själva både lägenhet och resor borde köra på men för oss andra dödliga som måste välja kvarstår bara ett alternativ. Se Sverige, se Europa, se världen och se hur man växer som person i utmaningarna som kastas mot en när man tar ett kliv utanför sin komfortzone.

Jag växte som person när jag beslöt mig för att beställa ett glas glühwein med hjälp av mina mycket begränsade kunskaper i det tyska språket.

– Ein glühwein bitte.

Och efter min öppnande fras attackerades jag av frågor på tyska med en innebörd jag inte har en aning om vad den var. Där stod jag leende och försökte pussla ihop vad hon önskade ha för svar men jag famlad förgäves efter halmstrån. Jag kan ju inte ett ord tyska utöver frasen ”Ein glühwein bitte” som jag inte ens är säker på är rätt. Engelska kan jag däremot så jag sa artigt 

Sorry, i dont understand. I would like to have one glas of glühwein, bitte.

Nu var det hon som stod med pusslet framför sig och grep efter halmstrån som inte fanns. För det visade sig att hon inte kunde ett ord engelska.
Den här uppdiktade historien avslutas med att jag visar mitt legg, hon får en chock när det visar sig att jag är närmre 30 än 18 och ger mig tillslut mitt glas glühwein.

För er som fortfarande inte är övertygade om att resor är grejen kan jag rekommendera följande klocka, den är ball.

7 reaktioner på ”Plötslig chockerande twist och andra ord som ökar intresset att läsa.

 1. Som singel vägrade jag köpa lägenhet som de flesta andra (fattade inte det här med investering) och var supernöjd med min hyreslägenhet. La en massa pengar på resor istället.
  Idag däremot försöker jag hitta en balans mellan resor och att fixa med hemmet. I våras skippade vi resan och la pengarna på en stor altan (som jag älskar) Den här våren blir det dock en vecka utomlands 🙂

  1. Jag bor i andrahand under ordnade former så jag låter planerna på egen lägenhet ligga lite lågt i nuläget. Det blir tid för resor och andra äventyr istället tills dess att man känner sig redo att luta sig tillbaka några år och ta hand om det man har på hemmaplan.
   Altan låter grymt och vart går resan i vår?😄

 2. Allt växer med resor – utom ditt bankkonto. Det gäller att planera…När jag var 16 började jag resa och sedan har det bara fortsatt på den vägen. Grejen var att åka med pojkvännen och jobba och plugga mellan resorna – eller tvärtom. Vi skaffade barn sent – de kostar men är värda vartenda öre. Planering, planering…kan låta trist, men du får vad du förtjänar! Gott Nytt År önskas!

  1. Det har du så rätt i angående bankkontot, fast det man inte har i plånboken har man satt in på minnesbanken 😄
   Gott nytt år till dig med, hoppas du hade ett trevligt nyår.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s