Nobels fredspris – Äntligen

Ännu ett år har gått, ännu ett år utan att det är mitt namn som tillkännages vid ceremonin. Om det inte vore för norrmännens oförmåga att se det lilla i det stora hade jag varit vän och bekant med ett flertalet vinnare av det mest nobla av pris, Nobels fredspris. 

Men det är så att vi som aldrig gör något aldrig heller kommer vara de som får något för det. 

Vart är priset till alla vi som bara är, som accepterar oss själva och andra som de är, som är uppfostrade, stillsamma, lugna, öppna, lyhörda, trevliga, hövliga och som inte utövar våld eller på annat sätt försöker övertala andra att ens egna åsikter är de rätta. 

Vi som är en bra kille, en bra tjej, en bra människa eller en bra vad som helst egentligen. Det är många som är som vi och det är tack vare oss som inte väljer sida och sållar oss till de som skriker högst och utmålar de andra som fiender tåget rullar framåt. Vi är den breda massan och fan vad bra vi är på att bara vara. Om alla hade varit som oss hade världen sett underbar ut. 

Så till alla er som känner igen sig i beskrivningen vill jag tilldela det fredspris som ni förtjänar. Jag gratulerar.

2 reaktioner på ”Nobels fredspris – Äntligen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s