Med en vän som tisdag behöver man inga fiender


Det är något med tisdagar som gör att det brinner i mig, något som hela tiden antänder min korta stubin och får mig att vilja explodera. 


Tisdag ditt miffo!

Jag är medveten om att jag far med starka ord som kan sticka folk i ögonen men ibland måste man kalla en spade en spade. En spade är precis vad jag önskar mig så att jag kan ställa mig i min stenfyllda trädgård och börja gå loss. Loss skriker jag också åt den byracka som nafsar mig i hälarna hela tiden. Byrackan går under namnet Tis och det är tydligen hans dag idag. Idag inser jag att det är verklighet, jag ska alltså arbeta ännu en vecka på precis samma sätt som varje vecka, väckad panna och stirrande blick, helt väck. Vecka in och vecka ut.

Måndagar går bra, lika så resten av veckan. 

Men tisdagar…

Det är som sagt idag polletten trillar ner, en dag av insikter jag helst av allt aldrig velat få. Utsikterna ser inte ljusa ut just nu fast imorgon är det onsdag och då sprudlar jag av glädje igen. 

Jag är så mångfacetterad

5 reaktioner på ”Med en vän som tisdag behöver man inga fiender

 1. Skönt skrivet. I din ålder reagerade jag och skrev likadant. Det fanns en urkraft och tungt skön energi i eländet.

  Idag ser jag varje dag med samma mängd jävlighet: ingen alls. Varje dag blir vad man gör den till. Väljer man och förväntar sig att tisdagar ska vara skit, har man sett till att det blir så.

  Lever man livet medströms, blir det en rätt trevlig färd. Många tror att man måste paddla skiten ur sig upp för alla forsar för att få behållning. Tror det så enträget att de aldrig upplevt segern i att soft flyta i vattnets riktning och på vägen håva in allt man passerar.

  Man får dessutom mycket mer tid och energi att lägga på saker som att klä sig väl, och dra nytta av alla de goda möjligheter som redan finns inom räckhåll.

  1. Jag lever ett liv i medströms resten av tiden, det är bara tisdagarna som jäklas lite med mig. Det är inte så att jag tänker tisdagar som jäkliga i förväg, det är så att jag kan känna mig på dåligt humör hela dagen utan att veta varför och gör kopplingen till att det är tisdag först när någon påminner mig om att det är just tisdag. Förhoppningsvis är det bara en liten fas 🙂

  1. I min omgivning användes det som ett uttryck för att uttrycka något negativt på ett lättsamt sätt. Exempel att något är jobbigt, dumt, fult, irriterande, dåligt, tröttsamt, idiotiskt och så vidare.
   Skulle inte tro att det är något nytt slang, jag själv har egentligen inte använt det på säkert tio år.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s