Frittfall i finanserna, jag talar om känslor.

​Ibland har man sådana där dagar då man inte längre tror på det man gör eller den man är och man börjar tänka för mycket på sina brister. Det enda man vet är att man ingenting vet och långsamt börjar man falla ner i den nedåtgående spiral som slutar i en mörk grop av självförakt.

Det är tur att dessa dagar infinner sig allt mer sällan med åldern men att tro att man någon gång helt kommer slippa dem är dumdristigt.

Det handlar bara om att försöka se till att tiden mellan åkturerna i den känslomässiga bergochdalbanan är så lång som möjlig men dum som man är går man alltid och ställer sig sist i kön igen direkt efter avslutad åktur. På sommaren är det längre kö för att komma på igen, på hösten och vintern är kön obefintling.

När ens självkänsla frågar en vad man är.


Det kommer tyvärr bli kortare tid mellan åkturerna i den känslomässiga bergochdalbanan vars stomme är byggd av krossade drömmar och bultar av ångest.
Det är bara bryta ihop och komma igen för snart kommer våren och sommaren tillbaka och då det är enklare att vara sådär lagom dum i huvudet som krävs för att alltid tro på sig själv oavsett utmaning. Då ska jag bygga en ny attraktion av drömmar på livets nöjesfält och dess namn ska bli -Frittfall- eller -katapulten-.

När man bygger med drömmar.

Eller tro och tro förresten, det är nog inte så att man direkt tror på sig själv men man vet däremot bättre än att börja grotta ner sig i småsaker och analysera sig själv för mycket i onödan. 
Det är bara att go get em tiger, fast jag ligger i ide tills dess, som den björn jag är.

5 reaktioner på ”Frittfall i finanserna, jag talar om känslor.

 1. Hej…ingen about – sida? OK. Jag gillar det du skriver och antar att du inte är i min ålder (…). Jag känner igen mig ändå. Och visst blir det bättre med åren…men du har listat ut att det aldrig blir helt problemfritt. Bra. Då vet du vad du har att tampas med. Tack för att du följer mig på fotobloggen. Jag tittar in.

  1. Hej, nej ingen about-sida. Dels har jag inte orkat sätta mig in i hur jag skapar en och så tycker jag att det är besvärligt att skriva en kort beskrivning av mig själv.
   Ja det är ju så, lika bra att komma underfund med det nu. Samtidigt så är det i de där jäkliga stunderna man utvecklas som mest har jag lärt mig. Trevligt att du tittar in, jag gör desamma på din blogg. Ha en trevlig helg.

 2. Jag tittar in igen (…). Du är suverän på det här. Verkligen. Skriv en bok. Jag vet inte vilken profession du har…men du platsar helt klart i studentikosa sammanhang – och i Grönköpings veckoblad. Och i – vilken god tidning som helst. Vilken talang – allvarligt talat, gör mer av den än att bara skriva en blogg!
  Nu låter jag gammal (och det är jag nog…), men jag har genom alla år som gymnasielärare i svenska bara haft en eller ett par elever med en sådan skrivarbegåvning … Det är bara att gratulera. Dig.

  1. Hej igen, det är något av det finaste jag läst på länge. Jag tackar ödmjukast för de fina orden!
   ( Var tvungen att googla Grönköpings veckoblad då jag aldrig sprungit på namnet tidigare).😄

   1. Hos oss har några av tandläkarna Grönköpings veckoblad och säkert finns det på ditt bibliotek. Kolla! Jag tror säkert att du kommer att gilla det…;-D

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s