Dagens comeback på bloggen

TIPS1

Då är det dags igen efter fyra års frånvaro då segmentet i bloggen som jag har valt att kalla för ”helgens musiktips” välkomnas tillbaka med rungande applåder.
Vi går ut stenhårt och jag väljer att ge er fyra låtar inför helgen, en låt för varje år jag var borta från bloggen. Nu har jag inte längre tillgång till Photoshop så loggan är den samma som för fyra år sedan men varför ändra på ett vinnande koncept?

Organism 12 ft. Mofeta – Pissfattig

Vi börjar med en låt som inte lägger några fingrar emellan när det kommer till att beskriva tillvaron för en hårt arbetande människa. Med hårt arbete menar jag att spendera pengar i en sådan snabb takt att man finner sig vara ”pissfattig” i slutet av varje månad. Lyssna och dröm er in i den värld som målas upp av dessa två förgrundsgestalter i svensk hiphop under slutet av 00 och början av 10 talet.

https://youtu.be/jPYRtQoVd4A

Governor Andy – Pengatrubbel.

Låt två tar vid där låt nummer ett slutade och spinner vidare på känslan runt den 24e varje månad. Den här gången lägger vi till baktakt och en röst med ett register som sträcker sig över hela tonskalan.

https://youtu.be/Bmr21VcSv_k

RMK- Skrattirriterande

Den tredje låten berör samma tema som de tidigare låtarna men levereras över ett beat med en skön gitarr i förgrunden. Låten har några år på nacken och håller inte önskad kvalité i det ljudmässiga men hämtar hem det igen med en träffande text.
Som kuriosa kan jag berätta att artisterna var med under en kort sejour i programmet ”Talang” i Tv4, året var 2008.

https://youtu.be/ud11pTVmDi8

Fritjof & Pikanen – Säg då

Avslutningsvis kör vi på med en dansant skildring av ett liv utan Kalles kaviar och andra i-landsproblem. Jag håller mig kort så att ni fortast möjligt kan gå in och lyssna på denna härliga låt från en av nutidens, nåja, trendigaste duo´s.

https://www.youtube.com/watch?v=Pznlpn_SzEc

 

Big Boom Fuck You Im Done, snart är det löning och då kör vi all in hörrni!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s