Lektyr för fredagskvällen


– Vad fan har hänt med dig?  

– Låt mig vara Mike, jag är svag idag  

– Svag?  Du ser helt överkörd ut 

– Sluta nu 

– Om du fortfarande är ledsen för det där på festen får du ta och skärpa dig, så jävla farligt var det inte. 

– Du vet ingeting Mike

– Ingenting?  Du kommer hit helt flottig och finnig i ansiktet, betydligt rundare än sist vi sågs och ser ut som kom och hjälp mig, klart jag vet någonting. Sluta tyck synd om dig själv och kom loss istället, att tröstäta kommer aldrig hjälpa. 

– Hur visste du att? 

– Att du tröstätit?  Tror du att du är den enda som har haft bakfylleångest efter en hård fest?  Kom igen nu och sluta tro att du är så jäkla speciell och att ingen förstår någonting. 

– Men

– Inga men, släpp sargen och kom in i matchen. Det finns inget att hämta i att ha ångest över petitesser.

– Hur kan jag släppa sargen när jag känner mig ful, tråkig och totalt värdelös? Sargen är det enda jag har som håller mig stående just nu.

– Bryt ihop och kom igen bara, det är vad livet handlar om om du frågar mig.

– Hur kan du vara så stark Mike? Jag fattar inte.

– Jag har lärt mig av mina misstag precis och som du borde göra. 

– Okej, men sen då, hur ska jag ta mig upp ur den här ångestfyllda gropen jag precis grävt?

– Du kan inte ha de där trasorna till kläder på dig till och börja med, man ska klä sig efter arbetet man villl ha och inte det som man har, och inte vill du arbeta som en luffare i framtiden va? Vi drar till Dressman så köper jag en kostym till dig, äkta Batistini. Kuken först nu Lars-Åke, kuken först för fan! 

– Jag antar att man ska börja någonstans, tack för allt Mike.

– Lugn nu, gå och tvätta av dig så drar vi sen.


Liv kollade på de två och skakade på huvudet, hon kände hur ångesten långsamt kröp tillbaka och la sig som en tyngd över hennes bröst. 

Varför hade hon gått med på att hjälpa till som bollplank åt de tre omogna killarna i deras strävan att nå framgång? Hon borde anat att hon framförallt skulle behöva agera mamma åt stolpskotten tänkte hon för sig själv. 


Ett utdrag från boken ”En bra kille – Det Lars-Åkerska Dilemmat”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s