Det Ågrenska Dilemmat

”Sen finns det också sådant man ångrar att man aldrig gjort”

Man ångrar vissa saker här i livet, det kan vara att man sårat någon eller att man gjort något dumdristigt som potentiellt sett kunnat ta livet av en. Sen finns det också sådant man ångrar att man aldrig gjort, som till exempel lära sig cykla, spela saxofon eller dansa breakdance.
Jag ångrar mest de två sistnämnda sakerna. 

”Jag benämner dem som gatubarn eftersom de var barn på gatan”

Varje gång jag ser någon framföra en grym dans blir jag arg på mig själv att jag aldrig lärt mig dansa bättre. I New York såg jag ett gäng gatubarn som dansade breakdance på gatan. Jag benämner dem som gatubarn eftersom de var barn på gatan och jag inte vet något annat än just det om dem. De drog iallafall till sig förbigående människors uppmärksamhet och blev applåderade samt hyllade i stor utsträckning. Där och då kunde jag bara se framför mig hur jag från ingenstans hoppar in i deras cirkel och river av ett gäng powermoves som får alla att tappa hakan. Sen går det en sekund och jag kommer ihåg vem jag är men framförallt vad jag är kapabel till, eller rättare sagt inte kapabel till. 

Jag kan inte dansa breakdance. 

Så jag sänker huvudet och går skamset därifrån med rytmen i blodet och tårarna i ögonen.

”riktigt raffinerade riff riktat rakt in i hjärtat hos folk.”

Tänk att kliva in i ett rum där det råder god stämning och ha ett ess i rockärmen. Ha det där lilla extra i kroppen som kommer få glädjen i rummet att explodera i ett andetag. 

Tänk att komma in i rummet med en jävla saxofon, ställa sig på ett bord och dra av ett riktigt raffinerade riff riktat rätt in i hjärtat hos folk. Blåsa av en riktig klassiker som får folk att ställa sig upp, flytta undan borden och börja dansa locking fast de inte har en aning om hur man gör. Det hade varit något det.

Ja ni, tänka kan man. Spela kan jag inte. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s