Det Viktiska Dilemmat

Med en målvikt någonstans runt 70 sträcket kommer man ibland till insikt att något måste förändras när vågens display istället visar 75,5.

”..det krävdes att jag kraschade ordentligt för att kunns vakna upp ur min paltkoma.”

Jag förstod att det skulle hamna där någon gång eftersom livsstilen innehöll allt för extravaganta och kaloririka måltider samt drycker. Förändringen, viktuppgången, hade skett på ett så långsamt sätt att jag inte märkt av den i min spegelbild utan det krävdes att jag kraschade ordentligt för att kunns vakna upp ur min paltkoma.

”jag frågade om jag såg tjock ut och hon hade artighet nog att ge mig ett ärligt svar”

Jag kraschade när jag tagit på mig min t-shirt som till en början hade en perfekt passform men som en dag formade sig runt min väl tilltagna mage och mansbröst.

”Jag tog då några steg framåt och vände mig om så att hon fick se mig framifrån”

Vid en glimt av min egen reflektion i ett skyltfönster under en promenad med min sambo kom det till min kännedom att jag tillsynes såg ut att ha lika stora bröst som min sambo och en mage som om jag var gravid i femte månaden. Jag tog då några steg framåt och vände mig om så att hon fick se mig framifrån, jag frågade om jag såg tjock ut och hon hade artighet nog att ge mig ett ärligt svar, jag såg ut att gått upp ett par kilo.

Det var startskottet för den jakt på önskad vikt som påbörjades dagen efter. Tidsschemat var pressat för fem veckor senare skulle jag landa på Santorini och vägrade se ut som ett vrak.

Många benlyft, benböj, armhävningar, sit ups, lyft med hantlar och promenader senare började en enligt mig själv rätt fit kropp forma sig. Under vardagarna höll jag en mycket väl uträknad diet med framförallt sallad eller omelett till middag och som ett resultat av allt slit började tillslut kilona stadigt reduseras. Tanken var att bibehålla dieten även på helgerna men det var svårt att hålla sig undan sötsaker även fast jag hade ett förhållandevis distanserat avstånd till dem under de fem veckorna.

Jag lyckades och nådde en vikt på 70,5 kg samma dag planet skulle lyfta och kände mig för första gången på länge rätt bekväm i att inte bada i vassen.

I ett annat inlägg kan jag gå igenom hur enkelt det är att rasera fem veckors hårt arbete under en semester på veckor.

Mot oändligheten och vidare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s