Det Flygplaniska Dilemmat

”..slår det mig att jag inte är en doktor.”


Någonting händer, det är något skumt på gång. När flygpersonalen springer genom planet en efter en och tar med sig mer och mer medicinsk utrustning ner till någon längre ner i planet slår det mig att jag inte är en doktor.
”Finns det någon läkare ombord, snälla kontakta flygpersonalen”
Det är inte mig de efterfrågar, jag är inte den som blir hjälteförklarad idag. Eller?
Tjejen som sitter bredvid mig berättar att hon är läkarstudent och då agerar jag direkt. Nu är det du som går dit och försöker lösa det här säger jag åt henne. 

Hon gör som jag säger.

”Tjejen bredvid mig berättar försiktigt att hon hamnade långt ner i rangordningen..”


En halvtimme senare kommer hon tillbaks och jag frågar henne hur det gått, det visar sig att det funnits riktiga läkare ombord och att de rangordnat de närvarande efter kompetens. Tjejen bredvid mig berättar försiktigt att hon hamnade långt ner i rangordningen men jag övertygar henne om att hon gjorde något rätt som ändå tog mod till sig och hjälpte till. Något motvilligt visserligen men ändå rätt.

Jag och Clara bjöd henne på ett glas vin för att stilla hennes nerver. Med det har ni fått den avgörande faktan om en incident på ett flygplan och när ni processat den tar jag med glädje emot era hyllningar av min heroiska insats. 

”Det mina läsare är en storartad sak som säger en hel del om vilket civilkurage jag besitter.”


Att bjuda någon som inte hjälpt till men stått bredvid som nummer fem i beslutsordningen och som främsta kommentarer till det inträffade valt orden ”Läkaren var jättesnygg” på ett litet glas vin är inte en liten sak. Det mina läsare är en storartad sak som säger en hel del om vilket civilkurage jag besitter.

Och den sjuka kvinnan hade bara fått en ångestattack och mådde bra efter lite ompyssling i premiumklass för er som undrade. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s