Det Cykliska Dilemmat

”Den som aldrig sett ungdomen försvinna har heller aldrig levt” – Marilyn Monroe


Förr störde jag mig på alla cyklister men jag har mognat. 

Förr störde jag mig på folk iklädda tour de france kläder på en sporthoj med en vikt på 100 gram som cyklade likt idioter.

Nu stör jag mig inte på de killarna längre.

Jag har mognat.

Jag stör mig på de 50 åriga männen som försöker matcha tidigare nämda cyklists hastighet, de har inte mognat. 

”med byxorna nerstoppade i färgglada edge:iga strumpor”

 
Iklädd ungdomligt rund hjälm, portfölj i barnstolen på pakethållaren, kostym med skinnlappar på armbågarna och med byxorna nerstoppade i färgglada edge:iga strumpor som är nerstoppade i ett par funktionella finskor. Cyklandes på 20kg tung cykel från biltema med goda förvaringsmöjligheter och tolv sköna växlar försöker han bevisa något.

”och det han jagar egentligen ligger bakom honom”


En desperat blick som lyser av ålderskris och avsky.  Han jagar inte bara den snabba ungdomliga racing cyklisten framför honom, han jagar sin snabbt flyende ungdom som redan passerat honom och försvunnit i horrisonten. Han kommer aldrig komma ikapp för verktygen han har till hands inte längre håller samma kvalitet och det han jagar egentligen ligger bakom honom.

Snacka om halmgubbe, där satt den fan!

En reaktion på ”Det Cykliska Dilemmat

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s