Min jakt efter kulturens centrum fortsätter.

Bild

Kulturell eller inte, Skeppsholmen är en idyll i centrala Stockholm. Solsken,vatten,gröna gräsmattor och en otroligt lugn stämning. Hit måste jag ta mig mer ofta!
Senast Skeppsholmen stod som värd för ett av mina besök till huvudstaden var det ner i de mörka hålrum som gömmer sig insprängd under denna holme som gällde. Otroligt intressant att vandra runt  omfamnad av berg, trodde jag innan jag tog mig ner. Allt av militärt värde var bortplockat och med det även det som tordes vara intressant. Jag kunde lika gärna gått ner och ställt mig i jordkällaren på landet och fått ut en likvärdig upplevelse.

Men nu i helgen var det upp på holmens höjder och till Moderna Museet.
Efter två timmar kan jag säga att jag inte hittat Kulturens Centrum, Jag har istället skapat ett än större tomrum i den ekonomiska situation som omger mitt liv. 280kr för två att gå igenom ett omfattande fuskbygge med undermåttlig konst. Där den kreativa mardrömmen Yoko Ono helt sög energin och skaparglädjen från omgivningen liksom hon 40 år tidigare gjort mot ett av dåtidens tydligen störta band.

Sällskapet går däremot in av för hackor. Min otroligt vackra kompanjon och fästmö Clirran stod för ett exemplariskt sällskap. Hon kan det där med ett umgås den där må jag säga. Trots oro och ängslan tog hon sig igenom dagen med bravur. Tack för ännu en underbar lördag vid din sida! 
 Bild

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s